Bíróság elé állították az orvvadász fogorvos cinkosait

Bíróság elé állították szerdán azt a két zimbabwei férfit, akik segítséget nyújtottak egy dúsgazdag és rovott vadászati múltú amerikai fogorvosnak ZimbabweKatasztrófa fenyegeti Zimbabwét a rendkívüli szárazság miatt. leghíresebb és egyik legöregebb oroszlánjának megöléséhez, amely hatalmas felháborodást keltett az állatvédők körében. A zimbabwei hatóságok közlése szerint a minnesotai WalterÍgy rohan a labrador, hogy a tengerbe csobbanjon. Palmer két helyi lakos – egy vadász és egy magán állatpark tulajdonosa – megvesztegetésével érte el, hogy elejthesse a pompás koromfekete sörényéről híres 13 éves hím oroszlánt, Cecilt, amely a látogatók kedvence volt az évente 50 ezer turistát vonzó Hwangei Nemzeti Parkban.

A hatóságok és a természetvédők elmondása szerint az oroszlánt, a nemzeti parkBarangolás az USA 50 államában 50 természetfotón keresztül. büszkeségét egy gépkocsi mögé kötött állattetemmel csalogatták ki július elején egy éjszaka a védettMegszüntetik a Yellowstone Nemzeti Parkban élő grizzly medvék védettségét. területről. A magánterületre csalt ragadozót az íjjal vadászó Walter Palmer megsebesítette, és a sebzett állattal csak 40 órával később végeztek, miután sikerült újra ráakadni. A jeladós nyakörvet, amelyet egy kutatási programMegnyílt a tihanyi Levendula Fesztivál. részeként viselt az oroszlánLelőttek egy fehér oroszlánt egy kanadai állatkertben. , megpróbálták megsemmisíteni, és mivel nem sikerült, levágták az állat fejét.

Cecil oroszlán

A zimbabwei természetvédők szerint az amerikai vadász 50 ezer dollárt fizetett a helyi vadásznak és a magánterület tulajdonosának a védett vadállatVörös elefántok a kenyai Tsavo Nemzeti Parkban. illegális elejtéséhez nyújtott segítségükért. A vadász ellen vádat emeltek azért, mert nem akadályozta meg az amerikait CecilÚjra munkába áll a fogorvos, aki megölte Zimbabwe híres oroszlánját, Cecilt. “törvénytelen” megölésében. Keresik Palmert is, akinek holléte jelenleg ismeretlen.

A ritkaElőször sikerült felvételt készíteni az Aggteleki Nemzeti Parkban élő hiúzról. trófeára ácsingózó fogorvosról időközben az amerikai média kiderítette, hogy 2006-ban hazájában, Wisconsin államban is csalárd módon, messze a vadászatra engedélyezett területen kívül ejtett el egy fekete medvét, és az állat tetemét több mint hatvan kilométert autózva vitte odébb a hatóságok megtévesztése céljából. Mindezért 2008-ban egy év próbaidőre bocsátották és pénzbírságra ítélték. Szexuális zaklatással is megvádolták, s bár mindent tagadott, 127 ezer dollár bánatpénzt fizetett volt recepciósának. Az Egyesült Államokban Palmer már korábban is hallatott magáról az íjas vadászatMegszüntetik a Yellowstone Nemzeti Parkban élő grizzly medvék védettségét. iránti szenvedélye kapcsán. A The New YorkMiamit és News Orleanst is el fogja nyelni az óceán. Times egy 2009-es cikke szerint már ötévesen megtanult íjjal lőni, és képes 90 méterről eltalálni egy játékkártyát.

Cecil oroszlán

A Minneapolis egyik elővárosában, Eden Prairie-ben lakó Palmer Facebook-oldalát megszüntették a felháborodott kommentek tömkelege miatt, és tiltakozó bejegyzések áradata zúdult bloomingtoni fogorvosi rendelőjének internetes oldalára is. Rendelőjének bejárata valóságos kegyeleti hely lett, sokan vittek oda virágot és plüssállatokat a megölt Cecil emlékére.

A fogorvos kedd este a Star Tribune című lap internetes oldalán tanúsított bűnbánatot az oroszlán megöléséért, azt állítva, hogy nem tudta, mekkora híresség volt az állat az országban és tudomása szerint helyi segítői mindenben jogszerűen jártak el.

Cecil oroszlán

Cecil megölésével a Zimbabwe nyugati részén fekvő nemzeti parkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. egyik fő vonzerejét veszítette el. A félig szelíd oroszlán hiánya katasztrófaA Redwood Nemzeti Park óriásai. a nemzeti park számára, amelyet messze földről felkeresnek a látogatók gazdag faunája miatt – mondta Emmanuel Fundira, a zimbabwei szafariügynökségek szövetségének vezetője. A természetvédők szerint azonban a legrosszabb az egészben az, hogy a falka rangidős hímje, Jericho most valószínűleg elpusztítja Cecil összes leszármazottját, hogy saját ivadékainak nyisson életteret.

Cecil oroszlán

Az oroszlán halála után Zimbabwéban 130 ezren csatlakoztak egy petícióhoz, amely a kihalás fenyegette állatok vadászatának betiltását követeli Robert MugabeA trillió dolláros kampány. elnöktől. Az oroszlánpopuláció mintegy 30 százalékkal csökkent az elmúlt húsz évben Afrikában a Természetvédelmi Világalap (WWF) becslése szerint, számuk 30-35 ezer lehet, közülük ötszáz található a Hwangei Nemzeti Parkban.

Cecil oroszlán

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!