Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a kínai nagyvárosban felállított légtisztító torony

A kutatók beszámolója szerint bevált a kínai “csodatorony”: a tesztek kimutatták, hogy a HszianHszian - Kína ősi városa. városA világ legimpozánsabb toronyházai. ában felállított légtisztító toronyEmberi koponyákból emelt tornyot tártak fel a régészek Mexikóban. 15 százalékkal csökkentette a levegő szállópor-tartalmát egy 10 négyzetkilométeres területen. Kínai tudósok a héten tették közzé első eredményeiket a 60 méter magas torony működVarázslatos ködtenger a pécsi TV toronyból. éséről.

Azokon a napokon, amikor nagyon magas a légszennyezettség, a torony képes napi ötmillió köbméter szennyezettRendkívül szennyezet Rio de Janeiro tengerpartja. levegő megtisztítására – közölte Csao Zsun-zsi, a Kínai Tudományos Akadémia Környezetkutató Intézetének munkatársa. “Sok ember megkérdőjelezi ezen eszköz hatékonyságátÚjjáéled a vízzel elárasztott Bözödújfalu temploma. . Én magam is megkérdőjeleztem, de amikor befejeztük a tesztüzemet, az eredmények jók voltak. Várakozásainknak megfelelnek” – hangsúlyozta.

A kínai tudósok azt remélik, hogy az eredmények ismeretében még több hasonló légtisztító tornyot építhetnek meg. Csao elmondta, hogy az 1000 négyzetkilométernyi Hszian levegőjének megtisztításához mintegy 100 toronyra lenne szükség.

A 10 méter átmérőjű torony annak a tudományos kutatási programnak a része, amely számos kínai intézet összefogásában valósul meg. A tornyot 2016-ban állították fel Hszianban, amely régóta küzd a légszennyezéssel, különösen a téli időszakban. A jelenleg még tesztüzemben működő torony aljában üvegházak vannak, ahová beszívják a szennyezett levegőMilliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek. t és azt napenergiával felmelegítik. A meleg levegő felszáll a toronyban, keresztülhalad számos tisztítófilteren, és tiszta levegőt enged vissza a kínai város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. levegőjébe.

A kínai kormány 2014-ben hirdetett harcot a légszennyezésMinden hatodik ember halálát a környezetszennyezés okozza. ellen, amely egyes térségekben olyan nagymértékű, hogy az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. gyakran maszkot viselnek az utcákon, és drága légtisztítókkal szerelik fel otthonaikat. Ezen a télen a kínai kormány leállíttatta számtalan szennyező gyár, malom, kohó működését. A környezetvédelmi tárca szigorú irányelveket vezetett be a légszennyezés csökkentésére, elrendelte legkevesebb hárommillió otthonKérlelhetetlen háztulajdonosok, akik nem voltak hajlandóak eladni otthonukat. átállítását szénfűtésről gázra vagy villanyra.

A kínai hatóságok szerint 2017-ben a levegő minősége már érezhetően javult, a PM2,5 szállópor 6,5 százalékkal csökkent 338 városban. A Chicagói Egyetem tavaly közzétett tanulmánya szerint a légszennyezettség Észak-Kínában három évvel rövidíti meg az ott lakók életét a déliekéhez képest.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!