Az Ohio folyón felfedezett szellemhajó kalandos története

Amikor néhány kajakos turista kirándulást tett az OhioA Randall Park Mall - elhagyatott bevásárlóközpont Amerikában . folyón, Lawrenceburg közelében, ahol KentuckyHídnak ütközött egy teherszállító hajó Amerikában. , Indiana, és Ohio állam találkozik, érdekes felfedezést tettek. A csapat beevezett egy aprócska mellékágon, ahol meglátták a múlt században épült hajó roncsait.

Szellemhajó az Ohio folyón

Szellemhajó az Ohio folyón

A hajó hatvan méter hosszú, mint ahogy az az oldalán is olvasható, a neve Cirlcle Line V. A hajó felfedezés után a csapat tagjai nyomozásba kezdtek, és egy különös történet bontakozott ki. Az Ohio folyón talált elhagyatott hajó eredeti neve “Celt”, vagyis Kelta volt és 1902-ben épült a wilmingtoni Delaware Hajógyárban. Az elegáns gőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. zhajó tulajdonosa J. Rogers Maxwell volt. Utána Manton B. Metcalf birtokába került, aki átnevezte a hajót “Sachem”-re, vagyis törzsfőnökre.

Szellemhajó az Ohio folyón

1917-ben a a hajót lefoglalta a haditengerészet és átnevezték U.S.S. Sachem-re, a száma SP-192 lett. Érdekesség, hogy Thomas Alva Edison, a zseniális feltalálóA leghíresebb női feltalálók és találmányaik. t kapta meg a hajót, akit azzal bíztak meg, hogy kommunikációs kísérleteket végezzen, de egyesek szerint hatékony felderítési és védelmi módszereket kellett feltalálnia a tengeralattjárókkal szemben. Később a tengerészet viszonya megromlott Edisonnal, és leváltották. Amikor a háborúElképesztő légi felvételek, amik új nézőpontból mutatják be a szíriai háborút. nak vége lett a tulajdonosa visszakapta a hajtót.

Szellemhajó az Ohio folyón

Szellemhajó az Ohio folyón
Thomas Alva Edison

Metcalf később eladta a hajót egy Philadelphia bankárnak, Roland L. Taylornak, aki továbbadta a hajót Jacob Martin kapitánynak. Martin 1936-ban dízelmotorral váltotta fel a széntüzelésű kazánt és partihajóként üzemeltette a második világháború kitöréséig. A második világháború elején a haditengerészet ismét lefoglalta a hajót és 65 ezer dollár kártérítést fizetett érte. A hajó a “Phenakite” nevet kapta, és felfegyverzett őrhajóként járőrözött FloridaElképesztő medve mentés. vizein. A háború befejezése után Martin visszakapta a hajót, aki gyorsan tovább is adott rajta.

Szellemhajó az Ohio folyón

Ekkor a new yorki Circle Line társaság tulajdonába került. A vállalat turistaszállíFestői ház a Narragansett-öbölben. vá alakította hajót, amely “Circle Line V” néven szállította a turistákat az 1980-as évek elejéig. Ezután a sokat megélt hajót kivonták a forgalomból, értékes teakfa borítását és sárgaréz szerelvényeit eladták. Évekig a Hudson folyón várakozott új tulajdonosára.

Szellemhajó az Ohio folyón

1986-ban egy cincinatti lakos, Robert Miller egy régi gőzhajót szeretett volna vásárolni és amikor meglátta a Circle Line V lecsupaszított maradványait, úgy döntött, hogy megveszi és megjavítja. A hajót 7500 dollárért kapta meg. Egy nap, miközben dolgozott a hajón, egy limuzin állt meg mellett. Meglepetésére Madonna képviselője köszöntötte őt, aki azt kérte tőle, hogy hadd használhassák a hajót Madonna egyik klipjében (Papa Don’t Preach). A stáb tagjai szállították a hajót jelenlegi helyére, az Ohio folyóra, ahol végül 20 évig maradt érintetlenül.

Szellemhajó az Ohio folyón

Robert Miller eredeti terve, hogy felújítja a hajót, végül soha nem következett be. Azóta természetElhagyatott helyek, melyeket visszahódított a természet. már elfoglalta a hajót, sűrű növényzet nőtte be és már csak fémváza maradt meg.

Szellemhajó az Ohio folyón

Szellemhajó az Ohio folyón

Szellemhajó az Ohio folyón

Szellemhajó az Ohio folyón

szellemhajo

Szellemhajó az Ohio folyón

FotóRitkán látott történelmi Fotók. k: imgur.com, wikipedia.org , Forrás:queencitydiscovery.blogspot.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!