Az Inka Birodalom egy előkelőségének sírhelyét tárták fel Peruban

A hajdani InkaPerui kutatók igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat. Birodalom egy előkelőségének sírhelyét tárták fel a régészek PeruEgy orrszarvú és egy tengeri vidra keverékére hasonlított az ősi négylábú bálna. északi részén, a csendes-óceáni partvidékén fekvő Mata Indio lelőhelyen. A kutatók szerint a sírA maja civilizáció egy uralkodójának sírját tárták fel Guatemalában. egy nemesemberé lehet, mivel olyan tengerikagyló-héjakat találtak benne, amelyeket hagyományosan az Inka BirodalomFüggőhíd építése a perui Apurimac folyó felett. fontos embereinek földi maradványai mellé temetnek. A sírhely egyedülálló építészeti megoldásai közé tartoznak a bálványszobrok számára kialakított mélyedések.

A sírhelyet korábban már többször is feltörték, valószínűleg kincsekEgy 1600 éve elsüllyedt római kereskedőhajó rakományát hozták felszínre Izraelben. után kutatva. A fosztogatás egyértelmű jeleinek ellenére azonban a régészek számos tárgyat, köztük vázákat is találtak. A munkálatokban részt vevő régészek egyike, Luis Chero szerint a mostani felfedezésKülönleges korallzátonyt fedeztek fel Olaszország partjainál. jól jelzi a perui fővárostól, Limától nagyjából ezer kilométerre északra lévő “lelőhely jelentőségét”.

HALLAN TUMBA INCA EN DISTRITO DE ZAÑA

#Chiclayo: Una tumba incaica hecha con adobes fue hallada en el sector Mata Indio del distrito de Zaña. Los trabajos de rescate por el huaqueo en la zona comenzaron hace dos meses. Se hallaron 9 entierros, 5 de adultos y 4 de niños. Los profanadores de tumbas llegaron antes y se llevaron gran cantidad de objetos e información de nuestro pasado inca. #HoyNoticias #TvCosmosViveContigo

Közzétette: Hoy Noticias – 2019. február 13., szerda

 

A mai Argentína nyugati felétől egészen KolumbiaEl Santuario de las Lajas - katedrális a szurdok felett. déli részéig terjedő Inka Birodalom közigazgatási, politikai és katonai központja Cuzco volt. Az inkákAz inkák előtti korból származó kultúra nyomaira bukkantak a Machu Picchunál. több mint kétszáz évig uralkodtak a területen a spanyol hódítók 16. századi megérkezése előtt. A birodalomhoz tartozott a mai Peru területén található Machu PicchuLetűnt birodalmak emlékei. romvárosA maja civilizáció egy uralkodójának sírját tárták fel Guatemalában. is, amely a világörökségTiahuanaco - rejtélyes bolíviai romváros. része.

Cikkajánló: Perui kutatók igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat

Forrás: Wikimedia Commons/Martin St-Amant


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!