Az emberi agy és a számítógép közvetlen összekapcsolásán dolgozik Elon Musk

Az emberi agyAz emberi agy és a számítógép közötti "ideghálózatot" fejleszt Elon Musk cége. és a számítógépAz emberi agy és a számítógép közötti "ideghálózatot" fejleszt Elon Musk cége. közvetlen összekapcsolásának lehetőségét tanulmányozza Elon MuskMegkezdte a napelem-tetőcserepek értékesítését a Tesla. amerikai feltaláló és üzletember – értesült a Wall Street Journal (WSJ). A 45 éves milliárdos egy közeli munkatársa megerősítette a lapnak, hogy a TeslaElőre látta a karambolt a Tesla robotpilótája (videó). villanyautógyár és a SpaceXMár tizenötször tért vissza sikeresen a SpaceX újrahasználható rakétaegysége. űripari cég alapítójának részesedése van a Kaliforniában tavaly júliusban bejegyzett, egyelőre meglehetős homály fedte NeuralinkAz emberi agy és a számítógép közötti "ideghálózatot" fejleszt Elon Musk cége. cégben, amelyet a bejegyzés szerint orvostudományi kutatások céljából hoztak létre.

elon-muskElon Musk a Tesla autóFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. gyár és a SpaceX űripari cég alapítója (Fotó: Wikipedia/NASA/Bill Ingalls)

A WSJ értesülése szerint a Neuralink olyan miniatűr agyi elektródákat akar kifejleszteni, amelyekkel egy napon le- és feltölthetővé válnának a gondolatok a számítógép és az emberi agyAz agy gyógyulását segítő új idegsejttípust fedeztek fel magyar kutatók. között. A meg nem nevezett forrás, aki egyike az alapítóknak, úgy tudja, hogy Musk alapvetően maga akarja finanszírozni a kutatást, amely azonban még kezdeti stádiumban van.

elon-musk-2Forrás: ted.com

Elon Musk már egy tavalyi konferencián arról beszélt, hogy a jövő egyik fontos technológiájának tartja a komputerekkel való kapcsolattartásra szolgáló mesterséges idegszöveteket. Szerinte ez a technológia segíthetne az embernek lépést tartani a mesterséges intelligenciával, amelynek lehetséges túlhatalmától Musk már többször óva intett. A technológiazseni akkor az agykéreghez kapcsolódó közvetlen interfészről beszélt, de csak nagy vonalakban, így nem volt egyértelmű, hogy már egy konkrét projektről vagy csak technológiai fantáziálásról van-e szó. A WSJ-t tájékoztató forrás szerint tárgyaltak a projektben való részvételről Peter Thiel milliárdossal is, akit Musk már a Paypal közös alapítása óta ismer.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!