Az Egyesült Államok ismét embert küldene a Holdra

Az Egyesült ÁllamokÉszak-Amerika lélegzetelállító tájaira kalauzolnak el a világjáró fotós gyönyörű fotói. ismét embert küldene a Holdra, az égitestet pedig jövőbeli Mars"Halottnak nyilvánították" az Opportunity marsjárót. -küldetések kiindulópontjául használná fel. Donald TrumpTörténelmi csúcstalálkozó - Teljes leszerelésről szól az aláírt dokumentum. amerikai elnök ennek megfelelő politikai irányelvet írt alá, amiben utasította az amerikai űrkutatási hivatalt (NASAA Nap koronájába merült a NASA űrszondája. ), hogy összpontosítson újra az emberes űrküldetésekre. Az irányelv értelmében az amerikai kormány e célok megvalósítása érdekében szorosan együttműködik majd magáncégekkel és más államokkal is.

Forrás: Wikimedia Commons/Gregory H. Revera

Az amerikai elnök beszédében kiemelte: 1972 óta ismét amerikai űrhajósok léphetnek a HoldAz évszázad leghosszabb teljes holdfogyatkozásában gyönyörködhetünk. ra. Mint mondta: “Ezúttal nem csak zászlónkat és lábnyomaikat hagyják ott, hanem lerakják alapjait egy lehetséges Mars-misszióA Holdra és a Marsra vezető missziókat készíti elő a Nemzetközi Űrállomás új legénysége. nak, és talán egy napA Nap koronájába merült a NASA űrszondája. azon túli számos más világ felé irányuló küldetésnek is.” A Donald Trump által aláírt dokumentumA holdutazók vezették a legfurcsább menetlevelet. ugyanakkor nem említ időkeretet az ambiciózus tervek megvalósítására, és a költségekről is hallgat.

Forrás: NASA/Neil A. Armstrong

Trump az irányelvet az utolsó Hold-misszió 45. évfordulója alkalmából írta alá, mások mellett Buzz AldrinA holdutazók vezették a legfurcsább menetlevelet. űrhajós társaságában, aki második emberként léphetett a Hold felszínére 1969-ben akkori parancsnokát, a 2012-ben elhunyt Neil Armstrongot követően.

Forrás:  NASA

Japán kész aktívan részt venni az amerikai űrkutatási tervek megvalósításában, amelyek keretében ismét embert küldenének a Holdra, illetve a 2020-as évek végére állandó űrállomást hoznának létre az égitesten – jelentette a Kyodo japán hírügynökség, az űrkutatási kérdésekben illetékes stratégiai stáb közleményére hivatkozva, aminek ülésén Abe Sindzó kormányfő elnökölt.

A tokiói vezetés fontolgatja, hogy japán asztronautát küldjön a nemzetközi küldetésKözel két év után tért vissza titkos küldetéséről a kísérleti amerikai űrrepülő. keretében a Holdra, emellett a misszió sikeréhez technológiai eszközökkel, egyenek mellett távirányítású teherűrhajóÖtven éve történt a szovjet űrhajózás első emberéletet követelő balesete. kkal és a kozmikus sugárzás ellen védő berendezésekkel járulna hozzá.

Forrás: NASA

Az Egyesült Államok egy a Hold körüli pályán keringő űrállomást tervez, hogy azt a többi között a Marsra tervezett utakhoz egyfajta támaszpontként használja. Emellett a Hold felszínén is kialakítanának egy másik állomást, amely projekt felkeltette Japán érdeklődését.

Forrás: NASA/Bill Anders


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!