Áttörést jelentő műtétet végeztek el magyar orvosok a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreken

Újabb sikeres műtétet végeztek el a fejüknél összenőttFejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek. bangladesi ikerpár szétválasztásán dolgozó magyar orvosokFejüknél összenőtt sziámi ikreket választ szét egy magyar orvoscsoport. , Dr.Csókay András, Dr.Hudák István és Dr.Pataki Gergely – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány, mely 2010 óta rendszeresen teljesít plasztikai helyreállító missziókat Bangladesben.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Az orvostudományi áttörést jelentő agyi érszakasz-szétválasztás második lépésére augusztus 19-én került sor Bangladesben: újabb eret zártak el, megkönnyítendő a kétéves ikrekKülönleges nevet kaptak a Nyíregyházi Állatpark perzsa párduc ikrei. , Rabia és Rukia koponyájának végleges szétválasztását. Az első műtétEl kellett távolítani a Nyíregyházi Állatpark egyik elefántjának agyarát. február végén volt. Akkor választották szét a fő agyi szállítóér-hálózatot. A rendhagyó operációÚj arcot kapott a szemek és orr nélkül született marokkói kisfiú. t endovaszkuláris úton, vagyis a combok fővénájából az érfalon belüli megközelítéssel végezték.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

A hátralévő beavatkozásokra való magyarországi felkészülésA szülés után legalább két évre megváltozik az anyák agyi struktúrája. során nagy teljesítményű számítógéppel végzett elemzéssel és háromdimenziós modellezéssel, az ikrek agyA szülés után legalább két évre megváltozik az anyák agyi struktúrája. ának pontos feltérképezésével fény derült arra, hogy lehetőség van még egy érelzárásra. Ezt a műtétet végezték el augusztus 19-én a világ egyik legismertebb neurointervenciós szakembere, Hudák István vezetésével Bangladesben.

Forrás:

Az alapítvány felhívta a figyelmet arra: még a sziámi ikreknél is igen ritkaIdén is havazott a Szaharában - hótakaróba burkolóztak a homokdűnék. , az esetek mindössze 2-6 százalékában fordul elő, hogy a koponyájuknál nőnek össze. A probléma megoldása rendkívül nehéz, gondosan megtervezett műtétsorozattal lehetséges. A magyar orvoscsoport által alkalmazott eljárás új utakat nyithat meg az agyi érbetegségek, daganatok és a sziámi ikrekKétfejű baba született Indiában. kezelésKísérleti gyógymóddal nyerte vissza eszméletét egy 15 éve vegetatív állapotban lévő férfi. ében.

Az ikreknek hamarosan várhatóan még egy plasztikai sebészeti műtéten, szövettágító beültetésen kell átesniük Pataki doktor vezetésével, amelyet a legnehezebb idegsebészeti-plasztikai sebészet műtét, az agyak és koponyák végleges szétválasztása, továbbá a a koponyák helyreállítása követ majd.

Hope! Conjoined twins in Bangladesh to undergo surgery to sepa…

Rabia and Rukia, who were born joined at the head in Bangladesh, might receive a complex separation surgery. Here’s what their mother has to say.

Közzétette: China Xinhua News – 2017. július 28., péntek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!