Átadták a tíz megawatt kapacitású pécsi naperőművet

A tíz megawatt kapacitású pécsi naperőmű üzembe állításával éves szinten akár 15 ezer tonnával is csökkenhet MagyarországTöbb százezer őshonos fát ültet tavaszig a Kiskunsági Nemzeti Park. szénA Jupiteren gyémántból van az esőcsepp. -dioxid-kibocsátása – jelentette ki Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energia70 megawattos naperőmű épült Japánban. ügyért felelős államtitkára a létesítmény átadóján.

MTI fotó: Sóki Tamás

A naperőmű70 megawattos naperőmű épült Japánban. vet a pécsi hőerőmű egykori zagyterének mára teljes mértékben rekultivált több mint tízhektáros területén alakították ki, ahol több mint 38 ezer napelempanelt szereltek fel. A beruházás mintegy 4,2 milliárd forint európai uniós és állami támogatás segítségével valósult meg, az erőmű kialakításához szükséges további 703 millió forintot az MVM Hungarowind Kft. saját forrásból biztosította.

Aradszki András célként jelölte meg a pécsi fejlesztéshez hasonló beruházások megvalósítását, amelyek nemcsak fenntarthatóak, de az ország energiaimport-függőségét is csökkentik.  Az államtitkár kitért arra is, hogy a párizsi klímacsúcs vállalásinak teljesítéséhez elengedhetetlenül szükséges az alacsony szén-dioxid-kibocsátásNagyobb a károsanyag-kibocsátása a bitcoinnak, mint Jordániának. ú energiatermelés fokozása. Emlékeztetett: Magyarország vállalta, hogy a megújuló energiaforrásokA világ első önfenntartó szigete. részarányát energiafogyasztáson belül 14,65 százalékra emeli 2020-ig.

MTI fotó: Sóki Tamás


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!