Akváriumkerítést építtetett egy török üzletember

Egy török üzletember, Mehmet Ali Gökçeoğlu  luxusvillát vásárolt Çeşmében, az Égei-tengerMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. partján, azonban a villát körülvevő kőkerítés megakadályozta a földszintről való kilátásban, ezért úgy döntött, hogy lebontatja és helyette egy halakkal teli akváriumA világ 10 legnagyobb akváriuma. ot építtetett.

Akvárium kerítés

A tehetős üzletember és topográfiai mérnök Çeşme-ben található háza körüli akváriumkerítésbe, a tengervilág halainak széles választékát telepítette a közeli Égei-tengerből. A férfi állítása szerint közel 1000 élőlény – köztük tengeri keszeg, tengeri sügér, angolna, polipÉhes polip vadászott le egy tarisznyarákot. is – lakik benne. Az 55 méter hosszú tartály össze van kötve a tengerrel, ami biztosítja, hogy a tiszta maradjon a vízHullámok, mint gyönyörű fagyott szobrok. . Gökçeoğlu megközelítőleg 21.000 dollárt (kb. 5 millió forintot) költött álmára, ami egy igen népszerű turistaTuristák zavarták meg a teknősök tömeges fészekrakását a Costa Rica-i tengerparton. látványossággá vált és elmondása szerint minden pénzt megér, hogy naponta emberek százai úgy bámulják házát, mint valami produkciót.

Az üvegből készült kerítés a munka100 éves kora ellenére heti 6 napot dolgozik egy tisztítóban egy amerikai néni. könnyebb része volt, a megvalósítás nehezebb felét a tengerrel való összekötése jelentette 400 méternyi csővezetékkel a földAzonos eredetű lehet a Hold és a Föld vízkészlete. alatt. Ennek köszönhetően viszont a víz folyamatosan tisztul és a lakói boldogak maradnak. A biztonság érdekében egy 17 kamerából álló rendszer biztosítja, hogy a nézelődők ne menjenek túl közel a törékeny építményhez. A látogatók fotókat, videókat készíthetnek, de nem nyúlhatnak a kerítéshez. Komoly műszaki kihívás a vizet tisztán és hűvösen tartani, különösen ha azt is figyelembe vesszük, hogy Törökországban nyáron nem ritkaRitka fekete flamingót filmeztek le Cipruson. a 40 fok feletti hőmérséklet árnyékban. Naponta 35-ször cserélik a teljes vízmennyiséget a tisztántartáshoz. Fenntartási költségként havi 3 000 dollárt (kb. 700 000 forintot) költ rá a török üzletember.

 

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés

Akvárium kerítés


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!