Adót vetne ki a robotokra Bill Gates

A robotokHírolvasó robotot mutattak be Japánban. nem fizetnek személyi jövedelemadót és társasági adót sem, ezáltal pedig igazságtalan előnyökhöz jutnak az emberekkel szemben – véli Bill GatesA leggazdagabb emberek 2015-ben. , a Microsoft informatikai óriásvállalat társalapítója, aki azt javasolta, hogy a kormányok vessenek ki robotadót az automatizálás lassításának és más típusú foglalkoztatási formák felkutatásának érdekében.

robotok-2

Meglepő álláspontnak tűnik ez a világ leggazdagabb emberétől, aki bízik a technológiaHírolvasó robotot mutattak be Japánban. fejlődésében, és a mesterséges intelligenciaArcfelismerő technológia leplezett le egy gyilkosságot Kínában. fejlesztésében az egyik főszereplő, de nagyon is ésszerű magyarázatot adott a Quartz (qz.com) című gazdasági honlapon a napokban megjelent nyilatkozatában. Gates rámutatott, hogy a robotok megjelenésével és fejlesztésével számos ember munkáját lehet helyettesíteni, az automatizálás egy sor foglalkozás megszűnését eredményezi. Nagyon fontos, hogy ellenőrzés alatt tudják tartani ezt a változást, legalább egy időre lassítsák az automatizálást és finanszírozni tudják az emberekÉvente legalább 50 ezer műanyagrészecskét eszünk meg. foglalkoztatásának alternatív módjait.

pepper-8

“Jelenleg egy gyári munkás, aki mondjuk évi 50 ezer dollárt keres, személyi jövedelemadót és társadalombiztosítási járulékot fizet. Ha egy robotÉleteket menthet a makiszerűen ugráló apró robot. végzi el helyette ugyanazt a munkát, meg kell fontolni, hogy az emberi munkaerőével azonos adóteher sújtsa” – mondta Gates, aki szerint ez lehetővé teszi, hogy az emberek ne féljenek az innovációktól. “Az adó határozottan jobb, mintha egyszerűen megtiltanának bizonyos dolgokat” – vélte a milliárdos amerikai üzletember, aki a robotadóból származó bevételeket egyebek között idős emberek gondozására és rászoruló gyerekekSupatra Sasuphan - a legszőrösebb lány a világon. taníttatására is fordítaná.

Gates ötlete nem újkeletű. A robotizálás és a robotok utáni adó kivetését egy sor európai politikus is támogatja. Nem utasítják el a robotadó ötletét a csúcstechnológiai vállalatok vezetői sem, bár néhányan – köztük Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója – inkább azt tartanák helyesnek, ha nem a munkaadók, hanem az ügyfelek és fogyasztók viselnék ennek a terhét. Az Európai Parlamentben azonban éppen a napokban, február 16-án utasították el a robotadó bevezetését célzó törvényjavaslatot.

robot-pincerek-2


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!