A világon legfiatalabbként kerülte meg a Földet kerékpáron egy brit tinédzser

A világ minden bizonnyal legfiatalabb kerékpárosaként kerülte meg a Földet egy brit tinédzser, aki csaknem 60 ezer fontot (26,5 millió forintot) gyűjtött össze jótékony célokra. Tom Davies vasárnap ért célba London150 tonnás zsírhegy torlaszolta el London csatornahálózatát. déli részében, családtagok, barátokHárom éve viszi a hátán iskolába mozgássérült barátját egy kínai fiú. és blogjának olvasói köszöntötték. Csaknem hét hónapos útja alatt a 19 éves fiatalnak volt, hogy majmok elől kellett menekülnie, Albániában kóbor kutyákEgy különleges automata, ami ételhez juttatja az éhező kutyákat, műanyag palackokért cserébe. üldözték, Ausztráliában pedig egy emu futott mellette. Évekig tartó előkészületek után naponta 160 kilométert tekert hóban, sárban, esőben, szélben, napsütésben. A fiatalember négy kontinens 17 országA világ 5 legkisebb országa. ában mintegy 29 ezer kilométert tett meg.

Biciklivel a Föld körül

Útjának első szakasza Isztambulban ért véget, a második MumbaiÉlet Mumbai hatalmas vízvezetékei mentén. és Kolkata, a harmadik Mandalay és Ho Shi Minh-városA legszennyezettebb városok. , a negyedik Bangkok és Szingapúr, az ötödik Perth és Brisbane, a hatodik Új-Zélandon Dunedin és Auckland, a hetedik San Francisco és Boston, a nyolcadik és egyben utolsó pedig Lisszabon és London között vezetett. Az útvonal tervezésekor a politikai helyzetet, szülei aggodalmait és az esetleges vízumproblémákat is mérlegelte.

Biciklivel a Föld körül

Biciklivel a Föld körül

Biciklivel a Föld körül

Az általa összegyűjtött több mint 58 ezer font egy részét hátrányos helyzetű fiatalok megsegítésére, egy részét a prosztatarák elleni harcra, egy részét pedig a recesszív disztrófiás epidermolízis bullóza (RDEB) nevű betegségEgy 5 éves kislány testében él egy 20 éves indiai nő. kutatásA demencia elleni küzdelemben is hatékony lehet az aszpirin. ára és a kór egy 13 éves áldozatának támogatására fordítják. A “lepkebetegség” a beteg bőrét olyan sérülékennyé teszi, mint a pillangó szárnya, ezért a legkisebb traumára is felhólyagosodik, kisebesedik. Gyógymódja nincs, gyakran halálos kimenetelű. “Nekem csak hét nehéz hónapom volt, neki viszont az egész élete nehéz” – mondta a Tom a betegségben szenvedő Sohana Collinsról. Arra a kérdésre, hogy mennyire fáradt el, Tom Davies azt válaszolta, néhány napig biztosan nem ül biciklire. A fiú hamarosan megkezdi tanulmányait a Loughboroughi Egyetemen.

Biciklivel a Föld körül

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!