A világ legveszélyesebb teaháza

Létezik Kínában egy eldugott hely a hegyHalálzóna - sokkoló képek a Mount Everest áldozatairól [18+]. ekben, amelyről nagyon kevés turista tud, és még kevesebben jutnak fel oda. A hely Shaanxi tartomány, Hua Shan öt hegyből álló hegyláncolatában található, és nem más, mint egy „egyszerű” teaház. Érdekessége azonban nem az épület adja, hanem az út, ahogyan feljutunk oda.

Az ősidők óta, a kínaMegrepedt az üvegpadló egy nemrég átadott hegyi sétaúton. iak által a világ legveszélyesebb hegyének titulált Hua Shan kétezer méter feletti csúcsára embert próbáló feladat feljutni. Hogy eljussunk a teaházhoz, melyet egy taoista templomban alakítottak ki, az út során rengeteg, sziklafalba vájt lépcsősoron kell felfelé haladni, majd egy, a sziklafalba erősített deszkákon kell végigsétálnunk úgy, hogy kapaszkodó vagy korlát csak a sziklában van, a másik oldalunkon csak a tátongó mélység.

A világ legveszélyesebb teaháza

…..A túraA világ legveszélyesebb gyalogos túrája a Sárga-hegyen . kezdete sem túl bíztató már…

A hegyláncolatot régóta tisztelik a kínaiak, a császárok rendszeresen tartottak a hegy lábánál ünnepségeket, ceremóniákat, de feljutni sokáig nagyon kevés embernek sikerült. Habár a hagyomány szerint több császár is megparancsolta embereinek, hogy építsenek feljáratot a hegyre, ez végül csak a Kr.e. -i II. században, Tang dinasztia uralkodása alatt következett be.
Akkor szent helynek nyilvánították, és azóta építik a lépcsőket és sziklajáratokat, amelyeket csak a szerzetesekAz összes tigrist elviszik Thaiföld híres Tigris Templomából. és az igazán elszánt zarándokok használtak. Hitük szerint ez a hely volt az alvilág istenének lakóhelye.

A világ legveszélyesebb teaháza

Az északi toronyAz Eiffel-torony építése.

A templomSan Galgano - legendás kard a kőben. születését annak köszönheti, hogy az öt hegy formálta Hua Shan felülről nézve virág alakot formáz, és a taoista szerzetesek ezért mind az öt csúcsra építkeztek, hogy benépesítve azt, kiteljesedjen a minta. Eleinte csak azért főztek teákat, hogy segítsék vele a szerzetesek napi meditációTöbb százezer iskolás meditál együtt minden évben Thaiföldön. it, majd az évszázadok során külön hagyománya lett a finom italnak.

A világ legveszélyesebb teaháza
…..A teaházhoz vezető út legmerészebb szakasza. Csak a szerzetesek, és a legeltökéltebb zarándokok illetve turisták mennek át rajta. 

A szerzetesek igyekeztek a szent helyet titokban tartani, hogy megmaradjon nekik, mikor szükségük van lelki magányra. A hegy lábánál áll a Jáde Tavasz KolostorA világ legkisebb lakott szigetei. , ahol hitük szerint az ősökkel és a túlvilági lényekkel tarthatják a kapcsolatot. Azonban az idő előrehaladtával a turisták is kezdték felfedezni a helyet, azonban a körülmények a feljutáshoz, még annyira sem voltak jók, mint manapság (elképzelhetjük akkor milyenek voltak), és a sok balesetHihetetlen autóbaleset - konténer lapított ki egy autót, de túlélték az utasok. miatt végül a kínai kormány egy kisebb beruházással „biztonságosabbá” tette a feljutási lehetőségeket.

A világ legveszélyesebb teaháza
…..A végcél: a templom és a teaház

A hegylánclatra, a mellette fekvő Huashan faluA kínai Guoliang alagút - a hegyoldalba vájt járat. ból induló Mennyei Lépcsősoron lehet kezdésként feljutni, mely az északi toronyba visz. Innen egy drótkötélpályán közlekedő kabin segítségével lehet átjutni a déli torony alsó részéhez, ahonnan várja a bátor túrázót a több száz méteres mászóút, amely felvisz a hegy csúcsára, a templomhoz és teaházhoz.

A világ legveszélyesebb teaháza

Érdekesség, hogy a környék gazdag gyógyhatású növényekben és orvosi alapanyagokban, ezért régebben a halhatatlanságot kutató gyógyíTöbb mint 70 fiókát nevel egy gondoskodó kacsamama. k egyik legfontosabb beszerző helye volt.

A világ legveszélyesebb teaháza

Forrás:azutazo.hu

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!