A világ legkisebb vadon élő macskaféléje

A rozsdafoltos macskaA leglelkesebb babaőrök - együtt vigyáznak a család állatai a kisbabára. (Prionailurus rubiginosus) élőhelye elsősorban Srí Lanka, de azon kívül Indiában is találni belőle jó pár példány. Ennek az apró vadon élő macskának a súlya mindössze 1-1,5 kiló,  hossza pedig 35–48 cm.

Előszeretettel tartózkodik a fákon, ahonnan könnyen ki tudja szúrni a zsákmányát, de könnyedén elbújik a lehullott levelek és ágak között is az aljnövényzetben. A BBC nemrég elkészült Nagymacskák című dokumentumfilmjéből jobban is megismerhetjük ezt az aranyosAranyos egerek a vadonból. macskafélét, és bár nem igazán mondható “nagy macskának”, a vadmacskaTöbb millió elvadult macska irtja az őshonos állatvilágot Ausztráliában. kifejezés mindenképp illik a kis apróságra.

Előzetes a rozsdafoltos macskát bemutató részből:

A dokumentumfilmMagyar rendező rövidfilmje nyert az amerikai dokumentumfilm-fesztiválon. adatlapja itt megtekinthető.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!