A világ leggyorsabb autóját tesztelték Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában tesztelték azt a szuperszonikusSzuperszonikus teherszállítót építenének az oroszok. autóA leggyorsabb sebességgel végrehajtott törésteszt. t, amely a világ leggyorsabb autója címre tör, óránként több mint 1600 kilométer sebességre lesz majd képes tervezői szerint.

Forrás: bloodhoundssc.com

A Bloodhound (véreb) SSC nevet viselő járműbe a világon elsőként szereltek sugárhajtóművet és rakétát is. A véreb meghajtásához egy Eurofighter Typhoon vadászgépből származó Rolls-Royce EJ200-as sugárhajtóművet, több Nammo hibridSzamár-zebra csikó született a Magyar Nemzeti Cirkuszban. rakétát és egy versenyautó-motort is felhasználtak.

2019-ben új sebességi rekordot akarnak felállítani vele Dél-Afrikában, a tervezők célja, hogy átlépjék az 1228 kilométer per órás sebességet a Hakskeen Pan sivatagban.

Az első nyilvános tesztet a Nagy-BritanniaA héten vízre teszik a Sir David Attenborough sarkkutató hajó egyik elemét. délnyugati részén lévő Newquay repülőterén tartották, és a jármű Andy Green pilóta vezetésével 8 másodperc alatt gyorsult fel 320 kilométeres sebességre, így ellenőrizték a kormány és a fékek működFüstnek hitték a Burj Khalifánál kialakult ködjelenséget. ését. Andy Green azt nyilatkozta, hogy az autó remekül működik, gyorsabb és jobb volt, mint amire számított, és már alig várja, hogy igazán gyorsan mehessen vele. A különlegesség bemutatójára több mint 3000 néző volt kíváncsi.

bloodhoundssc.com, BBC


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!