A világ legdrágább szuperjachtjai

A következő összeállításban a legdrágább magántulajdonban lévő hajóStrandolók között ért partot egy orosz hadihajó. kat ismerhetjük meg.

MAILTESE FALCON

A Máltai Sólyom a legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. magántulajdonban lévő vitorlás, melynek tulajdonosa Elena Ambrosiadou, az IKOS alapíGyönyörű kék tó Hokkaido városában. ja. A vitorlás értéke 120 millió dollár (kb. 32,5 milliárd Ft). A 88 méter hosszú klasszikus fregatt stílusú hajó árbocai szuperkönnyű, de erős karbonötvözetből készültek, a kereszttartók is merevek az árbocok pedig a vitorlásoktól eltérően a tengelyük körül forgathatóak gombnyomásra. A hajtót 2 db 1800 lóerős dízelmotorjaival vagy a vitorlák segítségével is meglehet hajtani.

MAILTESE FALCON jacht

MAILTESE FALCON jacht

MAILTESE FALCON jacht

VENUS

Steve Jobs családjának tulajdonában lévő hajó értéke 129 millió dollár (kb. 35 milliárd Ft). A jachtot Philippe Starck és Steve Jobs közösen tervezte évekig, azonban Steve tökéletességre való törekvése miatt a 79 méteres jachtÁtadták világ legnagyobb jachtját. elkészültét sajnos már nem érhette meg. A hatalmas jacht egyszerű vonalvezetésű, elegáns, letisztult, minimál dizájnos mint bármelyik Apple termék.

VENUS - Steve Jobs jacht

VENUS - Steve Jobs jacht

VENUS - Steve Jobs jacht

SEVEN SEAS

A Steven Spielberg tulajdonában lévő 200 millió dollár (54 milliárd Ft) értékű, 86 méter hosszú hajóval 2013 nyarán egy 45.000 km-es Földkörüli útra ment, melynek során elsősorban a korábbi filmjeinek forgatási helyszíneit járta végig. Amikor Spielberg nem használja a hajó heti 1 millió dollárért (280m Ft) bérelhető.

SEVEN SEAS - Steven Spilberg jacht

SEVEN SEAS - Steven Spilberg jacht

SEVEN SEAS - Steven Spilberg jacht

THE RISING SUN

A hollywoodi szórakoztatóipari mágnás, David Geffen 138,4 méter hosszú hajóját négy, összesen 48.000 lóerő teljesítményű dízelmotor tolja előre. A 200 millió dolláros (kb. 54 milliárd Ft) árcédulájú hajó 8000 négyzetméter lakóterületű, 82 helység 5 emeleten szétosztva található rajta.

THE RISING SUN jacht

THE RISING SUN jacht

DILBAR

A 110 méter hosszú Dilbar tulajdonosa Alisher Usmanov, orosz üzletember, aki édesanyja után nevezte el a hajót. A 2008-ban készült, 263 millió dollár értékű hajó volt az első szuperjacht, amelynek a motorja, kipufogója részecskeszűrőt kapott. Usmanovnak 2% részesedése van a Facebook-ban és hajó mellett vásárolt magának egy 500 millió dollár értékű AirbusEurópai engedélyezését ünnepelvén kötelékben repült 5 Airbus utasszállító. A340-est is.

DILBAR jacht

DILBAR jacht

DILBAR jacht

ALSAID

Omán szultánja, Sultan Quaboos 155 méter hosszú jachtján 154 fős személyzet szolgál, hogy a vendégek minden igényét kitudják elégíteni. A vendégek kizárólag a szultán által küldött helikopterrel közelíthetik meg a hajót, melyen koncertterem, színpad, moziEgy elképesztő moziélmény - Mozi a tengeren. , cápa akvárium is helyet kapott. Árcédula: 300 millió dollár (81 milliárd Ft)

ALSAID jacht

ALSAID jacht

ALSAID jacht

„A”

Andrey Melnichenko, orosz üzletember szuperbiztonságos megajachtja az egyedi formatervnek köszönhetően a jégtáblákon is képes áthatolni. Negyven biztonsági kamera, mozgásérzékelők, ujjlenyomatra nyíló ajtók védik a fedélzetet. Az oroszoknál divatos menekülő mini tengeralattjáró szériatartozék. A 119 méter hosszú hajó 323 millió dollárba kerül (87 milliárd Ft).

„A” - Andrey Melnichenko jacht

„A” - Andrey Melnichenko jacht

YAS

Az Emirátusok miniszterelnök helyettesének, Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan-nak 350 millió dolláros (95 milliárd Ft) monstrumát a francia Pierrejean Design Studio tervezte, alapjául pedig egy 1978-as hadihajó szolgált. A 141 méter hosszú, szuperkönnyű hajtótestnek köszönhetően az áramvonalas hajó akár 48 km/h sebességre is képes relatív alacsony fogyasztás mellett.

YAS jacht

YAS jacht

ECLIPSE

Roman Abramovich, orosz oligarcha 162,5 méteres jachtján speciális radarral szerelt rakétáelhárító-rendszer, két helikopterleszálló, B7-es páncél3D nyomtatóval készítettek új páncélt a tűzben megsérült teknősnek. üveg, menekülés esetére egy többszemélyes 50 méterig merülni képes tengerealattjáró, öt titkos kijárat és 20 menetre kész jetski is megtalálható. Az 500 millió dollár (135 milliárd Ft) értékű hajón kinti-benti medenceÜvegfalú medencében úszkálnak az elefántok egy japán állatkertben. , 9 emelet, bárok, mozi, könyvtár, étterem, disco, 8 lakosztály is várja tulajdonosát. Az úszó erőd 25 csomóval (45km/h) képes szelni a hullámokat.

ECLIPSE jacht - Roman Abramovich jacht

ECLIPSE jacht - Roman Abramovich jacht

ECLIPSE jacht - Roman Abramovich jacht

PROJECT AZZAM

Khalifa Al Nahyan, az Egyesült Arab Emirátusok elnökének 180 méter hosszú jachtjával az eddigi csúcstartót Roman Abramovich-ot taszította le a trónjáról. A 605 millió dolláros (163 milliárd Ft) úszó városnak mindössze 4,3 méter a merülése, a kettő összesen 94.000 lóerő teljesítményű dízelmotor pedig akár 60 km/ó sebességgel képes előretolni a 13 ezer tonna vízkiszorítású monstrumot.

ECLIPSE jacht - PROJECT AZZAM jacht

ECLIPSE jacht - PROJECT AZZAM jacht

ECLIPSE jacht - PROJECT AZZAM jacht


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!