A világ legbizarrabb kísérlete – A kétfejű kutya

FIGYELEM! A KÉPEK FELKAVARÓAK!

1954-ben egy Vladimir Demikhov nevű orosz tudós egy titkos10 hely, ahova sosem juthatsz el. moszkvai laboratóriumban ,,megalkotta” a szörnyet: egy teljesen kifejlődött kutyaEgy vasútállomáson hagyta gazdája a kutyáját, holmiját egy bőröndbe tette. fejét hozzávarrta egy másik kutya felsőtestéhez. A kísérlettel bebizonyította, hogy egy agy is képes idegen emberi testben funkcionálni.

kétfejű kutya

A második világháborúban katonai orvosként szolgáló Demikhov már e fura kísérletVissza a múltba - középkori életet él egy orosz férfi. előtt is hitt abban, hogy lehetséges a tüdő, és a szív átültetése emberi szervezetekbe. Amikor külföldi tudósoknak bemutatta kísérletét, a hatóságok úgy látták jobbnak, ha eltiltják a külföldi utazásoktól, s újból csak 1989 után utazhatott. A transzplantáció megalapítójának titulált orosz tudós a Leipzig Egyetem díszdoktora lett, s tagja a svéd királyi tudományos társaságnak is.

kétfejű kutya

Az első kísérlete után tizenöt éven át összesen húsz kétfejű kutyát ,,alkotott”. Sajnos a sebészi beavatkozás miatt egyik eb sem volt hosszú életű. A legnagyobb kort megélt kutyája mindössze egy hónapot bírt ki.

kétfejű kutya

kétfejű kutya

kétfejű kutya

kétfejű kutya

kétfejű kutya

kétfejű kutyaHa érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!