A világ 10 legszebb vasútvonala

Hiába a repülés és a vele járó gyorsaság, nincsen romantikusabb és szebb utazási eszköz a vonatoknál. Az elegancia, az életérzés, a helyek ahol végighaladnak a vonatok, mind-mind már az utazás5 hely, ahol kettévált a Föld . felejthetetlen részévé válnak. Ezt a véleményt megerősítendő, az AOL Travel internetes hírportál összeállította a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. 10 legszebb vasútvonalA lehetetlen vasútvonal. át, ezzel is igazolva, hogy nem a cél érdekes, ahová megérkezik az ember, hanem az út, amelyen eljutott odáig.

Északi-sarkkör Expressz

Az 1000 méteres magasságot is elérő útvonal Stockholmot és Kirunát köti össze Norvégiában. Út közben olyan szépségek tárulnak az ember szeme elé, mint a világ leghosszabb fjordja, a Sognefjord, mely 200 km hosszú és 1200 méter mély. Ezen kívül, ha nyáron indulunk útnak, megtapasztalhatjuk, hogy mit is jelent az „éjféli nap földje” elnevezés.

Északi-sarkkör Expressz

Palace on Wheels (Palota Kerekeken), India

Nem kérdés, hogy IndiaA nap képe - A halhatatlan fa. átszelésének ez a legelegánsabb módja. A mozdony Delhi városMumbai legkülönlegesebb látnivalói. ából indul, hogy megtegye az egy héten át tartó utat a királyi birtokhoz Rajasthanba. Az út során a vonatHóval borította be a peronon várakozó utasokat egy sebesen érkező vonat. megáll az elefántjairól ismert rózsaszín városban, Jaipurban, egy teve szafari erejéig a sivatagi Jaisalmerben és természetesen Indiai talán legfőbb nevezetességénél, a monumentálisDzsingisz kán lovasszobra Mongóliában. Taj Mahalnál is.

Palace on Wheels

A Machu Picchu vonat, Dél-Amerika

Cuzcoból indulva (mely az AOL szerint Dél-AmerikaEgy rendőr vett cipőt a mezítláb buszozó hajléktalannak. egyik legvarázslatosabb városa) az UrubambaUrubamba színes sóteraszai. folyó vonalát követve, PeruŐsi perui papnő arcát rekonstruálták. leghíresebb vasútvonala elvisz az AndokInka isteneknek 500 éve feláldozott kisfiú génjeit térképezték fel. csodálatos hágóihoz, ahol az ember élőben láthatja a letűnt inkaPerui kutatók igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat. civilizáció elveszett városát, a méltán híres Machu Picchut, vagy akár Peru nemzeti állatát, a perui lámát.

A Machu Picchu vonat, Dél-Amerika

Transzszibériai vasútvonal

A világ leghosszabb vasútvonala125 éve kezdték építeni a világ leghosszabb vasútvonalát. címmel büszkélkedő útvonal átszeli a fél kontinenst. A 9288 km hosszú sínpár Moszkvából indulva halad át részben Európán, majd Ázsián egészen Vlagyivosztokig. A hosszú út során az utasoknak a tájban való gyönyörködés mellett lehetőségük nyílik jég horgászni a világ leghatalmasabb taván, a Bajkál tavon, emellett lehetőség nyílik még trojkán utazni Suzdalban, vagy elkölteni egy tradicionális mongolDzsingisz kán lovasszobra Mongóliában. ebédet egy jurtában, a sztyeppék szívében. Emellett, ha nem lenne elég tartalmas a túra, Nagy-Britanniában a Golden Eagle Trans-Siberian Express-re felszállva Angliából indulva juthatunk el egészen Vlagyivosztokig, átszelve egész Európát és Ázsiát is.

Transzszibériai vasútvonal

Az Orient Expressz

Hosszú ideig a luxusRovos Rail - Az afrikai luxusvonat . szinonimájaként emlegették. Fénykorában Párizsból Isztambulba közlekedett, azonban ez mára megváltozott. Manapság Strasbourg és Bécs között jár, így aki a hagyományos, XX. század eleji romantikus útvonalat szeretné végigjárni, annak 4 részre kell bontania a túrát: Párizsból Strasbourgba, Strasbourgból Bécsbe, Bécsből Belgrádba, majd Belgrádból Isztambulba juthat el az a kalandvágyó utazó, aki Nyugat-Európa szívéből Ázsia kapujáig akar elzakatolni.

Orient Expressz

Jungfrau vasút

Az idén 100 éves svájci vasútvonal rendelkezik Európa legmagasabban fekvő vasútA lehetetlen vasútvonal. állomásával. Akik jegyet vásárolnak a nem mindennapi járatra, azok egészen 3454 méter magasságig juthatnak, ahol Svájc legszebb panorámájában gyönyörködhetnek, és jó időben akár a németországi Feketeerdőig is elláthatnak. Az „Európa teteje” névre is hallgató térség vasútvonalának kiépítése sem volt mindennapi, ugyanis az részben az Eiger hegyen keresztül halad, ennek is köszönhető, hogy megépítése a XIX. század végétől, a XX. század elejéig összesen 16 évig tartott. Felérve, a gleccserA világ gleccsereiből gyűjtött jégmagmintákat raktároznak el az Antarktiszon. belsejében található a Jég PalotaPalais Idéal - egyetlen ember élete munkája. , ahol jégből készült szobrokat állítottak ki. A hegyek szerelmeseinek ez a vasút túra kötelező darab.

Jungfrau

A Kék Vonat (Blue Train), Dél-Afrika

A Kék Vonat luxuskörülmények között vezeti végig az utasokat Dél-AfrikaVirunga Nemzeti Park - Afrika védőbástyája. szépségein. Útja során érinti a Viktória-vízesést, áthalad Nagy Karoo kísértetiesen kopár táján, hogy végül eljusson Fokváros óceán mosta partjaihoz. Az út során nem lesz sok idő unatkozni, garantáltan mindenki a tájat fogja fürkészni, hogy láthasson néhányat az Afrika szimbólumává vált elefántokból, oroszlánokból és más csodálatos állatokból, melyek előfordulnak a kontinensen.

The Blue Train Africa

A japán „Golyóvonat” (Bullet Train)

Akik az igazi sebességre vágynak, azok számára készült a japán105 évesen hunyt el a világ leghosszabb ideig praktizáló orvosa. Shinkansens, a „golyóvonat”. A 300 km/h-ás sebességgel is haladó vonatokra bárki felszállhat Japán szerte, a dél-nyugati KagoshimáNádszigetek a Titicaca-tavon. l egészen az észak-keleti Hachinoche városáig. Sebességét érzékeltetve, Osakából Tokióba (mely 515 km-es távolság) két és fél óra alatt ér el. A közben festői tájakon, hegyeken-völgyeken áthaladó vonaton csak arra kell figyelnie az utasoknak, hogy nehogy pislogjanak.

Bullet Train

A Marrakesh Expressz, Marokkó

Tangierből indulva, az ExpresszUtazás a legendás Orient-Express fedélzetén. megáll többek között Asilah bűbájos középkori városában, emellett az országItt a legjobb nőnek lenni . belseje felé haladva megáll Casablancában, ahol a hatalmas Hassan II Mosque, a világ második legnagyobb vallási emlékműve áll (Mekkában van az első). Ahogy közeledik a vonat Marrakesh felé, úgy válik a táj egy rózsaszínűbbé és kietlenebbé, mígnem eléri az Atlasz-hegység lábát, ahol az utasok elé tárul a pazar város, teljes mivoltában.

Marrakesh Expressz

Réz-kanyon (Copper Canyon), Mexikó

Ez a mérnöki remekmű, mely 90 millió dollárt és 90 évet vett igénybe, hogy befejezzék, keresztülvág az észak-mexikóElveszett maja város romjaira bukkantak a mexikói dzsungelben. i, guava gyümölcsökkel megtűzdelt sivatagokon és kanyonokon, összekötve a Csendes-óceán partját és Chihuahua városát. A 86 alagúttal és 39 híddal kiegészített vasútvonal két klimatikus zónát szel keresztül: egy szubtropikus erdős területet és egy hűvösebb klímájú, alpesi területekre hasonlító, tölgyekkel és fenyvesekkel tarkított tájat.

Copper Canyon

FotóÓriási,16 gigapixeles fotón csodálható meg Machu Picchu, az inka romváros. k: Alamy, PA Szöveg:azutazo


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!