A tengerszint emelkedése Kubát fenyegeti

A nemzeti környezetvédelmi hivatal igazgatója szerint KubaA guantánamói fogolytábor. 2050-re 2700 négyzetkilométernyi területet, valamint több ezer lakást veszíthet a tengerszint emelkedésEgy egész alaszkai falut költözésre kényszerít a klímaváltozás. e miatt, annak ellenére, hogy a hatóságok komplex védelmi programot dolgoztak ki. Tomás Escobar úgy látja, ha a tengerekAz ENSZ 193 tagországa cselekvést sürget az óceánok és tengerek védelmében. szintjének emelkedése a jelenlegi ütemben folytatódik, 2050-re 2700 négyzetkilométert és körülbelül 9000 lakást veszíthetnek el.

cuba

A karib-tengeri szigetországHamarosan lakhatatlanná válik Kiribati. 109 884 négyzetkilométeren terül el, és 5746 kilométer hosszú, változatos természeti adottságú partvidékkel rendelkezik, az alacsony homokpartoktól a mocsaras övezeteken és a mélytengeri kikötők kialakítására alkalmas széles öblökön át a sziklás tengeri teraszokig. A vízszint emelkedése az ökoszisztéma egészére kihat, a termőtalajok termékenységétől a part menti épületekig, de csökkenti az erdőA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. ségek és a megművelt területek nagyságát is.

cuba-beach-wallpaper

Escobar elmondta, hogy a kormány védekezési programot indított a jelenség következményeinek enyhítésére. Kuba elsődlegességi sorrendet állított fel a kényes kérdések megoldására, amelyeket az ország tudósai által elvégzett tanulmányokban feltárt kockázatok alapján jelöltek ki. Az elsődleges feladatok között szerepel a part menti ökoszisztémák megóvása és rehabilitálása. – Írta az MTI.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!