A tengerszint emelkedése Kubát fenyegeti

Cimkék: ,

A nemzeti környezetvédelmi hivatal igazgatója szerint KubaA guantánamói fogolytábor. 2050-re 2700 négyzetkilométernyi területet, valamint több ezer lakást veszíthet a tengerszint emelkedésMiamit és News Orleanst is el fogja nyelni az óceán. e miatt, annak ellenére, hogy a hatóságok komplex védelmi programot dolgoztak ki. Tomás Escobar úgy látja, ha a tengerekA tengerek különleges élőlényei - a színpompás tengeri csigák. szintjének emelkedése a jelenlegi ütemben folytatódik, 2050-re 2700 négyzetkilométert és körülbelül 9000 lakást veszíthetnek el.

cuba

A karib-tengeri szigetországHamarosan lakhatatlanná válik Kiribati. 109 884 négyzetkilométeren terül el, és 5746 kilométer hosszú, változatos természeti adottságú partvidékkel rendelkezik, az alacsony homokpartoktól a mocsaras övezeteken és a mélytengeri kikötőA világ leghosszabb mólója. k kialakítására alkalmas széles öblökön át a sziklás tengeri teraszokig. A vízszint emelkedése az ökoszisztéma egészére kihat, a termőtalajok termékenységétől a part menti épületekig, de csökkenti az erdőségek és a megművelt területek nagyságát is.

cuba-beach-wallpaper

Escobar elmondta, hogy a kormány védekezési programot indított a jelenség következményeinek enyhítésére. Kuba elsődlegességi sorrendet állított fel a kényes kérdések megoldására, amelyeket az ország tudósai által elvégzett tanulmányokban feltárt kockázatok alapján jelöltek ki. Az elsődleges feladatok között szerepel a part menti ökoszisztémák megóvása és rehabilitálása. – Írta az MTI.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!