A tejipar árnyoldala – megdöbbentő rejtett kamerás felvételeket készítettek az állatvédők

Megdöbbentő filmet mutatott be Farmwatch nevű állatvédő szervezet, amelynek munkatársai közel 30 Új-Zélandi farmon készítettek rejtett kamerás felvételeket, hogy bemutassák mi történik a tejet adó tehenekCow Beach - a tehenek kedvenc tengerpartja. borjaival, amelyek az iparág szempontjából „feleslegesek”. A Farmwatch szerint Új-Zélandon 2 millió állat kerül négynapos korában vágóhídra.

Tejipar árnyoldala

A felvételek tanúság szerint a legtöbb helyen elképesztő kegyetlenséggel bánnak a borjakkal, amiket néhány órával a születésük után elválasztanak az anyjuktól. Az életképes nőstények egy részét elkülönítik a borjaknak szánt ólakban, majd később tejadó tehenek válnak belőlük. A hím borjúkat elszállítják a farmokról és vágóhídra kerülnek. A videón az látható, hogy a kis állatokat a szállítók nem felteszik, hanem szó szerint feldobálják a teherautókra, a folyamat közben elpusztult állatokat pedig egy halomba hajítják. A vágóhidakon pedig sokszor ütlegelik, rugdossák őket, de az egyik helyen kalapáccsal ütötték fejbe őket. A borzalmasFelháborító állatbemutatók egy kínai állatparkban. felvételeket a helyi köztévé is bemutatta. A leleplező film nemcsak a nézőket háborították fel, hanem sok gazdát és a tejipar képviselőit is, akik szerint az egé26 generációt klónoztak egy egérből. sz iparágra rossz fényt vetnek az ilyen cégek.

Tejipar árnyoldala

Tejipar árnyoldala

Tejipar árnyoldala

Az egyik nagy tejipari cég vezetője szerint a felvételek őket is megdöbbentették és el kell érni, hogy a szállító és feldolgozó cégek megfelelő módon bánjanak az állatokkal, és ki kell vetni azokat, akiknek nincs helyük az ágazatban. Szerinte sok gazda nem tudja, hogy mi lesz a borjak sorsa, miután elszállítják őket a farmról. A borzalmas felvételek bemutatása hatalmas felháborodást keltett, mely után Bill English kormányfő azt ígérte, hogy kivizsgálják az ügyet.

VIDEÓ: FIGYELEM! A videóban rendkívül felkavaró jelenetek láthatóak!

Forrás: farmwatch.org.nz, dailymail.co.uk


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!