A Shanghai Állatkert vízilova fogmosás idején

A következő képek főszereplője a ShanghaiTöbb mint 150 üzemet záratnak be a sanghaji Disneyland miatt. Állatkert vízilova, aki békésen tűri a fogmosást. Az állatkert egyik munkatársa, Pan Xiuwen elmondta, hogy a vízilovak foga általában nem szorul tisztításra, mivel leginkább fűfélékkel táplálkoznak, de az állatkertben élő hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. nílusi víziló gyümölcsöket és zöldségeket is kap, amiknek darabjai a fogai közé ragadhatnak, ezért van szükség a barátságos állat fogainak tisztítása.

Víziló fogmosása

Víziló fogmosása

Víziló fogmosása

Víziló fogmosása

Érdekességek a nílusi vízilóról:

A nílusi víziló egy nagytestű, Afrikában élő, növényevő emlős; a vízilóEgy harapással eltüntetik a görögdinnyét a csemegéző vízilovak. félék valaha élt három-négy fajának egyike, a másik, ma is élő faj a törpe víziló. Nevük ellenére nem a lovakIlyen, amikor a lovak bajszot növesztenek. a legközelebbi rokonai, de nem is a disznófélék, bár sokáig a legtöbben így vélték, egyebek közt a bikák röfögésre emlékeztető hangja miatt. A DNS-ek összehasonlításából meglepetésre kiderült, hogy legközelebbi rokonaik a cetekFolytatódik a cetek tömeges partra vetődése Új-Zélandon. (Cetacea).

Víziló fogmosása

Átlagosan 3,5 m hosszú, 1,5 m marmagasságú és 3200 kg testtömegű állat. A legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. példány, amelyről hiteles adatok állnak rendelkezésre, a Londoni Állatkertben élt, tömege 4800 kg volt. Teste csaknem teljesen csupasz, de a farok végén egyfajta szőrbojt figyelhető meg és erős szőrszálak vannak a szájnyílás környékén is. Hatalmas szájában több fog232 fogát húzták ki egy indiai fiúnak. is agyarrá módosult, amelyek nem ritkán 25–30 cm hosszúra is megnőhetnek.

Víziló fogmosása

Víziló fogmosása

A hímek egész életük során nőnek, míg a nőstények 25 éves korukra általában elérik végleges méretüket. A tehenek kisebbek, mint a bikák, tömegük csak ritkán haladja meg az 1500 kg-ot. Nagy tömegük ellenére is gyorsabban futnak az embernél. A szemük, a fülük és az orruk is a koponya tetején találhatók, így nem kell kiemelni a fejüket a vízből, hogy lássanak, halljanak, illetve levegőt tudjanak venni.

Víziló fogmosása

Víziló fogmosása

Víziló fogmosása

Forrás:wikipedia.hu , chillhour.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!