A rák minden nyomát elpusztította egerekben egy új kezelési mód

A rákA rák legrégebbi nyomaira bukkantak az ember egy ősének csontkövületén. minden nyomát, így a távoli áttéteket is elpusztította egerekben két immunstimuláns szer, amelyből kis mennyiséget fecskendeztek közvetlenül a daganatba az amerikai Stanford Egyetem kutatói. Ez a kezelési mód minden típusú, így a spontán kifejlődő daganat"Gyökeres változást" hozhat a fej- és nyakrákos páciensek kezelésében egy új immunterápia. esetében is működik – olvasható az egyetem honlapján ismertetett tanulmányban. A kutatók úgy vélik, hogy ezen szerek nagyon kicsi mennyiségének helyi használata gyors és viszonylag nem drága rákterápia lehet, valószínűleg nincsenek káros mellékhatásai, amelyek gyakran fellépnek az egész test immunstimulálása során.

“Amikor ezt a két szert együtt használtuk, láttuk a daganatok eltűnését testszerte. Ezzel a módszerrel nincs szükség sem daganatspecifikus immuncélpontok azonosítására, sem pedig az immunrendszer teljes aktiválására” – mondta Ronald Levy onkológus professzor.

Ronald Levy és Idit Sagiv-Barfi kutatók (Forrás: Stanford Medicine)

A Science Translational Medicine című tudományos folyóVisszafordíthatatlan károkat szenved el az Amazonas a duzzasztógátak építése miatt. iratban közzétett tanulmányA kávézás csökkentheti a szív- és az érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát. szerint a kísérletben részt vett 90 nyirokmirigyes egér közül ezen módszerrel 87 meggyógyult a rákból. Három állatnál a betegségKamasz lélek idős testben, szörnyű betegségben szenved egy indiai fiú. kiújult ugyan, de egy második kezelés után a daganat visszafejlődött.

Az egereknek két daganatuk volt, a kutatók azonban csak az egyikbe fecskendezték közvetlenül a két szert, amely nemcsak a célba vett daganatot, hanem a másikat is elpusztította. A kutatók az eljárást mell- és bélrákban, valamint melanomában szenvedő egereknél is alkalmazták, minden ráktípus esetében ugyanazt az eredményt kapták. Az egyik hatóanyagot már emberi használatra engedélyezték, a másodikat pedig tesztelték emberi használatra a kutatáshoz nem kötődő más klinikai próbákban.

Forrás: Stanford Medicine

A stanfordi kutatók januárban már elindították a gyógymódSikeresen kezelik az agydaganat egyik agresszív formáját a gyermekbénulás vírusával. klinikai próbáját nyirokmirigyrákos betegek körében. 15 olyan beteget vonnak be a tanulmányba, akiknek még a betegség a kezdeti stádiumban van. Amennyiben sikerrel járnak, Levy professzor úgy véli, hasznos kezelési mód lehet sokféle daganattípusra. Egy olyan jövőt lát maga előtt, amikor az orvosok befecskendezik a két immunstimulánst a daganatba még az előtt, hogy műtéti úton eltávolítanák azt, hogy megakadályozzák a kiújulását, a rákos sejtek vándorlását vagy jövőbeni daganatok kifejlődését genetikai mutációk miatt, mint a mellrákot okozó BRCA1 és 2 gének.

Forrás: Stanford Medicine/Science

Stanford Medicine, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!