A padaung törzs hosszú nyakú női

Cimkék: , , , , ,

hosszú nyakú nők Ázsiában és Afrikában élnek, egymásról mit sem sejtve. Az Ázsiában élő törzsek sokkal inkább megközelíthetőek a kíváncsiskodó turisták számára. A padaung (jelentése: hosszúnyakú) törzsek eredetileg BurmaShwedagon Paya - aranyozott buddhista szentély . területéről származnak, az elmúlt évtizedekben menekültként települtek át ThaiföldA világ első elefántkórháza Thaiföldön. északi részére, ahol ma is találkozhatunk velük. A lányoknak 5 éves koruktól kezdve, minden évben újabb és újabb sárgaréz karikát helyeznek a nyakára. A gyűrűk viselése lenyomja a kulcscsontot és elsorvasztja a nyakizmokat, ezért mire felnőnek a nyakuk hosszúsága a természetes kétszeresére is nyúlhat.

Padaung törzs

A közhiedelemmel ellentétben a nők nem fulladnak meg, ha eltávolítják nyakukról a karikákat. Ám mivel csigolyáik a karikák viselése miatt deformáltak és nyakizmaik gyengék, iszonyatos fájdalommal jár, ha nem viselik őket. Felnőtt korban a nyakukon lévő rézkarikák tömege a 4-5 kilogrammot is elérheti.

Padaung törzs

Egyes kutatók szerint azért alakult ki ez a különös szokás, mert mert ezzel az asszonyok elvesztették vonzerejüket más törzsek tagjainak szemében, és így megmenekültek attól, hogy azok elhurcolják őket. Míg más antropológusok azt mondják, hogy a nyakgyűrűA legextrémebb tradicionális testmódosítások. ket azért kezdték el viselni, mert így akartak hasonlítani a helyi folklórban rendkívüli módon tisztelt sárkányokhoz. Manapság ez a különös hagyományA legextrémebb tradicionális testmódosítások.  követése már nem kötelező, mégis sokan követik, hiszen a törzs számára a kíváncsi turisták jelentik a fő megélhetési forrást, akiket a hosszú nyakú nőket akarják látni.

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!