A padaung törzs hosszú nyakú női

hosszú nyakú nők Ázsiában és Afrikában élnek, egymásról mit sem sejtve. Az Ázsiában élő törzsek sokkal inkább megközelíthetőek a kíváncsiskodó turisták számára. A padaung (jelentése: hosszúnyakú) törzsek eredetileg BurmaShwedagon Paya - aranyozott buddhista szentély . területéről származnak, az elmúlt évtizedekben menekültként települtek át Thaiföld északi részére, ahol ma is találkozhatunk velük. A lányoknak 5 éves koruktól kezdve, minden évben újabb és újabb sárgaréz karikát helyeznek a nyakára. A gyűrűk viselése lenyomja a kulcscsontot és elsorvasztja a nyakizmokat, ezért mire felnőnek a nyakuk hosszúsága a természetes kétszeresére is nyúlhat.

Padaung törzs

A közhiedelemmel ellentétben a nők nem fulladnak meg, ha eltávolítják nyakukról a karikákat. Ám mivel csigolyáik a karikák viselése miatt deformáltak és nyakizmaik gyengék, iszonyatos fájdalommal jár, ha nem viselik őket. Felnőtt korban a nyakukon lévő rézkarikák tömege a 4-5 kilogrammot is elérheti.

Padaung törzs

Egyes kutatók szerint azért alakult ki ez a különösFurcsa betegségben szenved egy férfi, mely következtében előbb hall, mint lát. szokás, mert mert ezzel az asszonyok elvesztették vonzerejüket más törzsek tagjainak szemében, és így megmenekültek attól, hogy azok elhurcolják őket. Míg más antropológusok azt mondják, hogy a nyakgyűrűA legextrémebb tradicionális testmódosítások. ket azért kezdték el viselni, mert így akartak hasonlítani a helyi folklórban rendkívüli módon tisztelt sárkányokhoz. Manapság ez a különös hagyományA legextrémebb tradicionális testmódosítások.  követése már nem kötelező, mégis sokan követik, hiszen a törzs számára a kíváncsi turisták jelentik a fő megélhetési forrást, akiket a hosszú nyakú nőket akarják látni.

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs

Padaung törzs


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!