A NASA valós idejű műholdképei Földünkről

A NASASoha nem látott módon csodálhatjuk meg az Orion-ködöt a NASA különleges videójában. által üzemeltetett WorldView weboldalon madártávlatból tekintjük meg FöldIdén is korábban jött el a túlfogyasztás napja. ünket. Az adatok folyamatosan frissülnek az aktuális műholdképekkel, így szinte valós időben csodálhatjuk meg a légköri jelenségeket. Az eltérés mindössze három óra.

Az oldal használata igen egyszerű, olyan, mintha a Google EarthSzürreális világ a Google Earth képein. -ben böngésznénk. Itt is felülről látható a Föld felülete, amelyen tetszés szerint navigálhatunk és bármikor belenagyíthatunk a képbe.

Az oldal érdekessége a rétegek használata: egyszerre akár többféle különböző réteget is a képre tehetünk, felfedve időjárási és a környezettel kapcsolatos eseményeket, de külön is megnézhetjük ezeket az Events feliratra kattintva (balra).

Az alsó idővonalon vissza is mehetünk az időben, így nem kell az aktuális naphoz ragaszkodnunk és ha megadunk egy időintervallumot, még animált filmet is készíthetünk a térképről.

A NASA által üzemeltetett EOSDIS Wordview weboldal itt érhető el.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!