A Ming-dinasztia korában faragott Buddha-szobor emelkedett ki a vízből

VízA Maldív-szigeteken nyitották meg a világ első víz alatti bárját. alatti régészeti kutatásA kutyák alvás alatti agytevékenységét vizsgálták magyar kutatók. kezdődött a kelet-kínai Csianghszi tartomány egyik városEgy elveszett víz alatti város feltáró képei. ában, miután egy hatalmas Buddha-szoborTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. feje bukkant elő egy apadó víztározóElőbukkant a víz alól egy régi templom Mexikóban. ból. A vasárnapig tartó víz alattiAlexander Safonov víz alatti fotói. kutatás során adatokat és felvételeket gyűjtenek a további vizsgálatokhoz.

1

A fucsoui vízgyűjtőmedence titkára a múlt év végén derült fény, amikor az egyik zsilip helyreállításakor több mint tíz méterrel csökkentették a vízszintet. A Buddha-fej egy vízből kiemelkedő sziklafalon látható. A tartományi régészeti kutatóintézet vezetője, Hszü Csang-csing szerint a fej stílusából arra következtetnek, hogy a Ming-dinasztia (1368-1644) idején faraghatták ki.

2

A kutatók négyszögletes bevéséseket is találtak a sziklafalon, ami azt jelzi, hogy minden bizonnyal építészeti leletre találtak. A szakemberek szerint lehetséges, hogy egykor egy templomAranytemplom - a szikhek szent temploma. állt a területen. A víz alatti kutatás során adatokat és felvételeket gyűjtenek a további vizsgálatokhoz.

3

Az 1958-ban épült Hungmen víztározó, amelyet Cujhszian-Eltűnt egy boszniai tó vize. ként is emlegetnek, 1,2 milliárd köbméternyi víz tárolására alkalmas. Helyi feljegyzések szerint a vízgyűjtő a hajdanán fontos vízi közlekedési csomópontként és kereskedelmi központként működő Hsziaosi település romjain terül el.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!