A már csaknem kihalt királyi teknős fészkére bukkantak Kambodzsában

A már csaknem kihaltIsmeretlen óriáspapagáj fosszíliáit találták meg Új-Zélandon. kambodzsai királyi teknősMár csak tíz kambodzsai királyi teknős maradt a vadonban. avagy déli Batagur-teknősMár csak tíz kambodzsai királyi teknős maradt a vadonban. (Batagur affinis) egy fészkét találták meg természetvédelmi szakemberek egy folyóTíz éve keresték az ausztrál folyóból kifogott "krokodilszörnyet". parton Koh Kong tartományban. Az édesvízi királyi teknősIsmét óriásteknősök nyüzsögnek a brazíliai Amazonas-vidéken. , amely arról kapta a nevét, hogy tojása hosszú ideig kizárólag az uralkodóknak járt, a világ 25 legveszélyeztetettebb állatfajának egyike.

Forrás: Wildlife Conservation Society

Az elmúlt két évben csak három fészkét találták meg a teknősfajnak Kambodzsában, ahol az ártéri erdőAusztriában fedezték fel Európa legöregebb, 546 éves bükkfáját. k törvénytelen kiirtása és az illegális halászat sodorta a kihalásFelgyorsult a földi élővilág hatodik kihalási hulláma. szélére a ritkaMár csak 40 balkáni hiúz élhet a vadonban. faj populációját – mondta el a helyi természetvédelmi társaság illetékese. A Koh Kong tartományban talált fészekben 16 tojást fedeztek fel. A helybeli falusiak és a vadvédelmi szakemberek egészen a kikelésükig vigyáznak a tojásokra.

Forrás: Wildlife Conservation Society

Egészen 2000-ig úgy gondolták, hogy már ki is halt a királyi teknős Kambodzsában, akkor azonban a természetvédőMegölték az elefántcsont-kereskedelem elleni küzdelem élharcosát. k rábukkantak egy kis populációra, amelynek megmentése érdekében lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek.

Forrás: IUCN/Eng Heng Chan

AKP, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!