A legijesztőbb tengeri féreg

A Kiderült, hogy mik alkotják a Ceres törpebolygó fénylő foltjait. svízi halakJégbe fagyott halak ezrei fölött korcsolyáztak egy japán élményparkban. számára komoly fenyegetést jelent ez az élőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. lény, amelyet egyszerűen csak Bobbit féregnek neveznek. Az Eunice aphroditois tengeri féreg változatos módjait ismeri áldozatai elfogásának, képes akár kettévágni a szerencsétlen prédát, vagy méreganyagot fecskendez a másik testébe és úgy ragadja magával.

Annelids

Az 1993-ban felfedezett állat az óceánok melegebb részein 9-40 méter közötti mélységben él. A tengerfenéken les egy lyukban, arra vár, hogy kisebb rákok, halak arra ússzanak, és öt tapogatója közül ezt valamelyik jelezze. Akkor kicsap a rejtekéből, kampós szájszervével megragadja a zsákmányt, mérget fecskendez bele és behúzza a homokba.

A Bobbit féreg átlagos hossza egy méter, de háromméteres példányt is találtak belőle, ami gondolkodás nélkül támad rá magánál nagyobb élőlényekre. Élete nagy részét a föld alatt tölti, csupán csápjait tartja a vízben. A csápokon található érzékeny szenzorok segítenek neki a tájékozódásban, vajon úszkál-e a környéken bármi fogyasztható.

eunice1

1

3

4

eunice2


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!