A látogatók előtt jött világra egy fehér oroszlánkölyök a Nyíregyházi Állatparkban

Fehér oroszlánA Kókusz nevet kapta a Nyíregyházán született fehér oroszlán. (Panthera leo krugeri) született a Nyíregyházi Állatparkban, az anyaállatA kőhal - az egyik legerősebb mérgű hal a világon. a kifutóban, a látogatók szeme láttára adott életet utódjának. A száznapnyi vemhesség után, péntek délután világra jött oroszlánkölyökTársat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér kisoroszlánja. a parkban 2015 óta élő szülőpár első utóda – mondta el Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark szóvivője.

feher-oroszlan-2Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A szakember elmondta, hogy a holland állatkertből származó hím állat, Inkosi, illetve a korábban egy cseh állatparkban élő nőstény, Binti eleinte normál színezetű fajtársaikkal éltek közös csapatban, majd idén külön kifutóba kerültek annak reményében, hogy közös utóduk születik. (A kölyökJaguárikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. csak abban az esetben lesz világos bézs bundájú, ha a szülőpár mindkét tagja rendelkezik ugyanezzel a ritkaÍgy tölti a napját négy vadon élő szibériai tigristestvér - ritka felvétel. színt okozó génnel).

feher-oroszlan-3Inkosi és Binti, a Nyíregyházi ÁllatparkTörpevíziló született a Nyíregyházi Állatparkban. fehérKilőhetik a híressé vált, hófehér jávorszarvast Svédországban. oroszlánjai egy 2015. márciusában készült fotón (MTI fotó: Balázs Attila)

A gondozók egyelőre nem tudták megállapítani a kölyök nemét, erre valószínűleg a kéthetesen elvégzett orvosi vizsgálaton kerülhet sor – közölte a szóvivő. Az állat bundájának színezete szüleihez hasonlóan világos bézs színű, szemei körülbelül kéthetesen nyílnak majd ki.

feher-oroszlanFotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A “fehér” színváltozatú állatok a dél-afrikai, más néven krugeri oroszlánEgy amerikai fogorvos ölte meg Zimbabwe leghíresebb oroszlánját. alfaj egyik populációjához tartoznak, és csak Dél-Afrikában, Timbavati és Kruger Nemzeti ParkAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. területén élnek. Világos színűk a rejtőzködést segíti, mivel ezt a régiót a fehér homokos folyóAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. medrek, valamint magas fű jellemzi. A krugeri oroszlánokTársat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér kisoroszlánja. ezen színváltozata egyike AfrikaAfrikában még ma sem ritka az albínók rituális megcsonkítása és gyilkolása. legtitokzatosabb állatainak, mivel évszázadokon keresztül csak sejtették létüket. A dél-afrikai őslakosok tisztelték őket, mint az isteni világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. közvetlen küldötteit. Élőhelyük, Timbavati jelentése “a hely, ahol a csillag-oroszlánok lejöttek”.

A ritka ragadozókról először 1928-ban lehetett hallani, de csak a hetvenes években kaptak nyilvános figyelmet Chris McBride The White Lions of Timbavati (Timbavati fehér oroszlánjai) című könyv megjelenése után. Ekkor szerzett tudomást a világ létezésükről, ettől kezdve sajnos a fehér emberek kívánatos vadásztrófeájává váltak.

Nyíregyházi Állatpark, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!