A látogatók előtt jött világra egy fehér oroszlánkölyök a Nyíregyházi Állatparkban

Fehér oroszlánA Kókusz nevet kapta a Nyíregyházán született fehér oroszlán. (Panthera leo krugeri) született a Nyíregyházi Állatparkban, az anyaállatA kőhal - az egyik legerősebb mérgű hal a világon. a kifutóban, a látogatók szeme láttára adott életet utódjának. A száznapnyi vemhesség után, péntek délután világra jött oroszlánkölyökFehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban. a parkban 2015 óta élő szülőpár első utóda – mondta el Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark szóvivője.

feher-oroszlan-2Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A szakember elmondta, hogy a holland állatkertből származó hím állat, Inkosi, illetve a korábban egy cseh állatparkban élő nőstény, Binti eleinte normál színezetű fajtársaikkal éltek közös csapatban, majd idén külön kifutóba kerültek annak reményében, hogy közös utóduk születik. (A kölyökJaguárikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. csak abban az esetben lesz világos bézs bundájú, ha a szülőpár mindkét tagja rendelkezik ugyanezzel a ritkaÍgy tölti a napját négy vadon élő szibériai tigristestvér - ritka felvétel. színt okozó génnel).

feher-oroszlan-3Inkosi és Binti, a Nyíregyházi ÁllatparkTörpevíziló született a Nyíregyházi Állatparkban. fehérKilőhetik a híressé vált, hófehér jávorszarvast Svédországban. oroszlánjai egy 2015. márciusában készült fotón (MTI fotó: Balázs Attila)

A gondozók egyelőre nem tudták megállapítani a kölyök nemét, erre valószínűleg a kéthetesen elvégzett orvosi vizsgálaton kerülhet sor – közölte a szóvivő. Az állat bundájának színezete szüleihez hasonlóan világos bézs színű, szemei körülbelül kéthetesen nyílnak majd ki.

feher-oroszlanFotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

A “fehér” színváltozatú állatok a dél-afrikai, más néven krugeri oroszlánEgy amerikai fogorvos ölte meg Zimbabwe leghíresebb oroszlánját. alfaj egyik populációjához tartoznak, és csak Dél-Afrikában, Timbavati és KrugerRózsaszín kiselefántot örökítettek meg a dél-afrikai vadonban. Nemzeti ParkA Yosemite Nemzeti Park. területén élnek. Világos színűk a rejtőzködést segíti, mivel ezt a régiót a fehér homokos folyóGiethoorn - a "holland Velence". medrek, valamint magas fű jellemzi. A krugeri oroszlánokEgy elefánt végzett vele, majd az oroszlánok felfalták az orvvadászt. ezen színváltozata egyike AfrikaAfrikában még ma sem ritka az albínók rituális megcsonkítása és gyilkolása. legtitokzatosabb állatainak, mivel évszázadokon keresztül csak sejtették létüket. A dél-afrikai őslakosok tisztelték őket, mint az isteni világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. közvetlen küldötteit. Élőhelyük, Timbavati jelentése “a hely, ahol a csillag-oroszlánok lejöttek”.

A ritka ragadozókról először 1928-ban lehetett hallani, de csak a hetvenes években kaptak nyilvános figyelmet Chris McBride The White Lions of Timbavati (Timbavati fehér oroszlánjai) című könyv megjelenése után. Ekkor szerzett tudomást a világ létezésükről, ettől kezdve sajnos a fehér emberek kívánatos vadásztrófeájává váltak.

Nyíregyházi Állatpark, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!