A lapátfülű róka

Cimkék: , , ,

A lapátfülű rókaÖrök barátságot kötött egymással a mosolygós róka és a menhelyről befogadott kutya. , lapátfülű kutyaGazdája nélkül buszozik el a parkba egy kutya Seattle-ben. vagy kanálfülű kutya két különálló elterjedési területen található meg : Szudán déli részétől Tanzánia délnyugati részéig és NamíbiáTűzoltók mentettek ki egy jeges tóba esett kutyát. l Dél-Afrikaközépső részéig. A lapátfülű róka-úgy tűnik-Mozambik, Zimbabwe és Botswana felé keres magának új élőhelyeket. A lapátfülű róka fej-törzs-hossza 50-60 centiméter, farokhossza 30-35 centiméter, füle 11-13 centiméter, testtömege 3-5 kilogramm. Pofája rövid, hegyes; füle hatalmasTúlméretezett kutyák. és ovális.

Lapátfülű róka

Lapátfülű róka

Az állat nappal üregekben pihen, főleg éjjel aktív. Ha táplálékot keres, a lapátfülű róka szünet nélkül mozgatja a fejét és a fülét, hogy a leghalkabb hangokat is észlelje. Tápláléka közt termeszek, bogarak, sáskák, kis emlősök, hüllők, madártojás és gyümölcsök szerepelnek. Állatkertekben viszonylag ritkán tartott faj, mindössze nagyjából 70 egyed él európai állatkertekben, ebből kettő a Szegedi Vadasparkban látható. Fogságban a legtovább 13 év 9 hónapot élt egy példány.

Lapátfülű róka

Lapátfülű róka

Forrás:Wiki

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!