A Közel-Kelet legnagyobb jachtkikötőjét és a világ legmagasabb világítótornyát építik fel Dubajban

A Közel-Kelet és Észak-AfrikaA Kilimandzsárón találtak rá Afrika legmagasabb fájára. legnagyobb jachtkikötőjét és a világ legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. világítótornyVidámpark a 350 méter magas Stratosphere torony tetején. át építik fel Dubajban, hogy odacsalogassák a térség tehetős turistáit – jelentette be az Egyesült Arab EmírségekMasdar - hatalmas ökováros épül az Egyesült Arab Emirátusokban. részét képező város18 nagyváros, ami mára a felismerhetetlenségig megváltozott. állam uralkodóElhunyt a thai király, a világ leghosszabb ideje trónon lévő uralkodója. ja.

A Dubai1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. Harbour nevű projekt keretében 1400 új jachtbeálló létesül, és így csaknem 50 százalékkal 4400 emelkedik a jachtok rendelkezésére álló horgonyzóhelyek száma Dubajban. A gigászi új létesítményben, a 1,86 millió négyzetméteres kikötőben óceánjárók számára is épül egy terminál, amely egy időben 6000 utas kezelésére is alkalmas lesz, ezen kívül épülnek plázák, kongresszusi központ, lakóépületek és irodaházak is.

dubai-harbour-2Forrás: Dubai Government Media Office

A kikötői komplexum leglátványosabb, központi eleme a Dubai Lighthouse, egy 135 méter magas világítótoronyA legnépszerűbb toronyok a világon. lesz, amely luxusszállodát és kiláHidegháborús kémműholdak segítségével tárták fel a Himalája drámai környezeti változásait. t is magába foglal. A The Lighthouse Directory szerint a világ legmagasabb világítótornyai alig több mint 100 méteresek. A zawya.com hírportál szerint a torony külső felületét úgy alakítják ki, hogy azt egy gigantikus kivetítőként, illetve fényjátékokra is lehessen használni.

Forrás: Dubai Government Media Office

A 85 méteres hajóÍgy épülnek az óceánjáró hajók. k fogadására is alkalmas óriási jachtkikötőt a Jumeirah Beach Residence negyed és a Palm Jumeirah néven ismert, pálmafaalakú mesterséges szigetekDurrat al-Bahrein - Bahrein mesterséges szigetcsoportja. között alakítják ki. A tervezett költség nem ismert, a több szakaszra osztott projekt négy éven belül valósul meg.

MTI, Dubai Government Media Office


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!