A gyönyörű Skopelos – az Égei-tenger egyik legzöldebb szigete

A görögországi Skopelos vagy Szkopelosz egy kevésbé ismert, de annál gyönyörűMegemelte a földrengés Lombok szigetét. bb szigetEgy hatalmas sziget bukkant fel Pakisztán partjai előtt. , mely az Égei-tengerA 10 legszebb korallsziget a világon. nyugati felében helyezkedik el. A Szporádok szigetcsoportParadicsomi szigeten bukkantak rá egy második világháborús repülőgépre. tagja a görög szárazföldtől keletre, Évia szigetTenerife - az örök tavasz szigete. étől pedig északra található. Tőle nyugatra Skiathost, keletre pedig Alonissost találjuk. Skopelosnak hívják a sziget legnagyobb települését egyben közigazgatási központját is. A szigetet a 2001-es népszámlálási adatok alapján összesen 4696 fő lakja. Szkopelosz szigetének két 500 méternél is magasabb csúcsa van. A 681 méter magasra nyúlA Nyulak-szigete. ó Delphi a sziget közepén, az 546 méteres Palouki pedig a sziget délkeleti felében található. Területe 96 km², tehát nagyobb, mint az ismertebb Mykonos illetve SantoriniRekonstruálták Szantorini vulkánkitörésben megsemmisült "belső szigetét". .

SkopelosFotó: Wikipedia

SkopelosFotó: Wikipedia

SkopelosFotó: Wikipedia

SkopelosFotó: Wikipedia

SkopelosFotó: Wikipedia

skopelos

Skolepost tartják az Égei-tenger egyik legzöldebb szigetének, ugyanis számos fa, virág és cserje őshonos itt, de szigetet nagyrészt fenyőerdőA csodálatos Trou de Fer szurdok a távoli La Reunion szigetén. k és tölgyesek, illetve gyümölcsösök és olívaligetek borítják. Skolepos gazdag élővilággal büszkélkedhet, csak madárfajból több, mint 60 él itt. Számos ragadozómadárnak ad otthont, melyek közül a legismertebbek az eleonóra-sólyom, a füleskuvik és az egerészölyv, de sólymok, sasok és keselyűKét keselyűfaj példányait is megfigyelték Magyarországon október első napjaiban. k is felbukkannak a szigeten. Szintén Skopelos-szerte elterjedt madár a dolmányos varjú, és néha még jégmadárféléket is lehet látni.

Skopelos

Skopelos gazdasága mára már teljesen a turizmusra épül, csodás tengerpartjai ugyanis egyre több és több turistát csábítanak a szigetre. A strandok nagy része apró kavicsos, és a víz gyakran gyorsan mélyül, viszont kristálytiszta, és a legtöbb kiépített strandMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. szélvédett helyen található. Bár a turizmusFele annyi turista sem utazik Egyiptomba, mint tavaly. a nyári hónapokban a legerősebb, ennek ellenére Skopelos egész évben várja a látogatókat. Számos észak-európai országból a turistaszezonon kívül is sok látogató érkezik ide pihenni. A 2007-ben itt forgatott Mamma Mia! című filmnek köszönhetően még inkább megnőtt az idelátogató turisták száma.

SkopelosFotó: Kashif Pathan/ Flickr.com

SkopelosFotó: skopelosweb.gr

A helyi gazdaság egykoron vezető szerepet betöltő iparága, a mezőgazdaság ma már sokkal kevésbé meghatározó. Szilva- és mandulaültetvények ugyan még még mindig vannak a szigeten, de sokkal kisebb területeken, mint korábban. Skopelos szőlőtermesztése illetve bortermelése is csekélynek mondható, ugyanis 1940-ben a filoxéra szinte teljesen kipusztította a helyi szőlőültetvényeket. A kecske- és juhtenyésztés még mindig megtalálható a szigeten. Az utóbbi időkben lendületet vett a méhészkedés és méztermelés.

SkopelosFotó: grecotour.com

SkopelosFotó: Wikipedia

VIDEÓ:

Skopelos, Greece, Simpson Travel from Simpson Travel on Vimeo.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!