A Föld lakosságának egyharmada még mindig nem rendelkezik saját vécével

A FöldAttenborough és bolygónk csodái - hazánkban is vettek fel jeleneteket a lenyűgöző természetfilmhez. lakosságának egyharmada még mindig nem rendelkezik saját otthoni vécéIllemhelyek a világ különböző részein . vel – derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHOMilliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek. ) és az ENSZDrámai felvételt hozott nyilvánosságra az ENSZ egy észak-koreai katona szökéséről. Gyermekalapjának (UNICEFMegdöbbentő videó - mi történik ha egy szegény és egy jól öltözött kislány szorul segítségre?. ) közös jelentésENSZ jelentés - Dánia a világ legboldogabb országa, Magyarország a lista végén szerepel. éből. A dokumentum szerint az illemhelyet nélkülözők továbbra is szennyezik a vízforrásokat, és veszélyt jelentenek a közegészségre, valamint világszerte több millió ember biztonságára. Mindez hozzájárul a rosszul tápláltsághoz és a gyerekkori alulfejlettséghez, évente 161 millió gyereknek okozva testi és mentális károsodást.

WHO jelentés

“Mindaddig, amíg nem él mindenkiDeák Kristóf alkotása kapta a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjat - így örültek a gyermekszereplők. megfelelő higiéniai körülmények között, nincs remény a vízellátás minőségének javulására, és továbbra is túl sokan fognak meghalni fertőzött vízKenya alatt több százmilliárd köbméter vizet találtak. által terjesztett betegségekben” – hangsúlyozta közleményében Maria Neira, a WHO közegészségügyi részlegének vezetője.

WHO jelentés

A jelentés kiértékeli az ENSZ 2000-ben kitűzött globális céljaiban elért eredményeket, köztük abban, hogy mindenki számára biztosítsák a tiszta ivóvizet és a higiéniai berendezéseket. A határidő idén lejár, és az ENSZ jelenleg a fenntartható fejlődést szolgáló újabb célok kidolgozásán fáradozik, amelyek megvalósítására mintegy 2,5 trillió dollár áll rendelkezésre 2030-ig.

WHO jelentés

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!