A fák koronáján élő Korowai törzs Pápua Új-Guineában

Cimkék: , , ,

Pápua Új-GuineaPápua Új-Guinea - Óceánia varázslatos országa. Óceánia egyik állama, mely a Föld második legnagyobb sziget10 szigetváros a világ minden tájáról. ének, Új-Guinea szigetének keleti részét és még számtalan kisebb szigetet foglal magában. Fővárosa Port Moresby, ami a sziget keleti csücskének déli partvonalán fekszik. 850-féle bennszülött nyelv és legalább ennyi hagyományos népcsoport létezik a 6 milliónál valamivel kisebb létszámú országban.

Korowai törzs

Mélyen a dzsungelben 150 kilométerre az Arafura-tengertől teljesen elszigetelten él a Korowai  törzsTávoli törzsek, amelyeket az eltűnés veszélye fenyeget. . A fákAz egyik legszelesebb hely a Földön, ahol a fák is dőlve nőnek. koronáján élnek, és vadászó-gyűjtögető életmódot folytatnak mindenüket, amijük van, megosztják egymással a család érdekében. Egy holland misszionárius 1974-ben fedezte fel először a korowai törzset. A legtöbb házat 6-12 méter magasra építik, de előfordulhat 35 méteres is. általában a házakat egy fára építik, de előfordulhat, hogy építenek támogatást mellé. A házakat banyan fára építik. A fa legvastagabb oszlopát választják, majd megtisztítják a fa felső részét. A padlót ágakból készítik, de erősnek kell lenni, mert előfordulhat, hogy több mint egy tucat embert kell elbírnia. A korowai törzs férfi tagjai a tetőt szágópálmából készítik. A faházakba létrán jutnak fel, melyek végén egy száraz fadarab lóg ami jelez ha már a látogató úton van felfelé. Házaikat azért építik a magasba, hogy elkerüljék a kellemetlenkedő szomszédokat, a szúnyogokat és a rossz szellemeket.

Korowai törzs

A külvilágtól teljesen elzárva élő korowai törzs összesen 2868 tagot számlál.

Korowai törzs

A korowaik teljesen ruhátlanok, kőkorszaki körülmények között élnek, levelekkel és vadon élő állatokkal táplálkoznak.

Korowai törzs

Korowai törzsi őslakosok faházaikat a fák csúcsaira építik, gyakran harminc méteres magasságba. Így védik magukat a szúnyogoktól, a vadállatoktól és az ellenséges törzsek támadásaitól is.

Korowai törzs

Korowai törzs

Korowai törzs

Korowai törzs

8


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!