A Facebook alapítója már a világ harmadik leggazdagabb embere

Mark ZuckerbergMark Zuckerberg és felesége jótékonyságra fordítja vagyona túlnyomó részét. , a FacebookMark Zuckerberg és felesége jótékonyságra fordítja vagyona túlnyomó részét. alapítója a világ harmadik leggazdagabb embere lett azután, hogy cégének az árfolyama pénteken 2,4 százalékkal erősödött a New YorkUtazás a New York-i metrón a 70-es és 80-as években. -i értéktőzsdén. A Facebook árfolyama rekordszinten, 203,23 dolláron zárt, ami alapján a 34 éves Zuckerberg vagyona 81,6 milliárd dollárt ér.

Fotó: Anthony Quintano/flickr

Ezzel a világ harmadik leggazdagabb embere lett Zuckerberg, 373 millió dollárral maga mögé szorítva az eddigi harmadik helyezett Warren Buffettet, a Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság elnök-vezérigazgatóját.

Most először fordul elő, hogy a leggazdagabb három ember mindegyike a technológiai ágazatból került ki. A Bloomberg legfrissebb listáját továbbra is Jeff Bezos, az AmazonA világ legnagyobb online kiskereskedő raktárai. internetes áruház alapítója vezeti. A második helyen Bill GatesAdót vetne ki a robotokra Bill Gates. , a Microsoft szoftveróriás társalapítója áll.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!