A bámulatos lantfarkú madarak, akik a láncfűrész és az autóriasztó hangját is képesek utánozni

A lantfarkúmadárGyönyörű és egyben félelmetes videó a madarak különös mozgásáról. -félék (Menuridae) Ausztráliában honosak, erdőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. k és bozótosok lakói. Egy nem (Menura) és két faj tartozik a családba: a vörhenyes lantfarkúmadár (Menura alberti) és a pompás lantfarkúmadár (Menura novaehollandiae). A lantfarkú madarakCigarettacsikkeket építenek fészkükbe a városi madarak a paraziták ellen. nagy, fácánszerű madarak, csüdjük magas, szárnyuk rövid. Farkuk hosszú, a hímeknél 16, a nőstényeknél 12 kormánytollal, melyek felfelé állnak és egyesek S alakban meggörbültek, és így együttvéve sajátságos lantalakot mutatnak.

Lantfarkú madár

Lantfarkú madár

Lantfarkú madár

A lantfarkú madaraknak bámulatos hangutánzó képességük van, párkereséskor legalább húszféle madárfaj hangját utánozzák, de természetes környezetüktől idegen hangokat is megjegyeznek. Képesek kutyaugatás, tapsolás, láncfűrész, emberi beszédEmberi szavakat tanult meg utánozni egy kardszárnyú delfin. , autóHihetetlen autóbaleset - konténer lapított ki egy autót, de túlélték az utasok. riasztó vagy fényképezőgép hangjának utánzásEmberi szavakat tanult meg utánozni egy kardszárnyú delfin. ára is. Szinte végtelen a különböző hangokAz emberi beszéd fejlődését tárják fel az orángutánok hangjai. sora, amelyeket a lantfarkú madár utánozni tud. A különlegesTrinidad és Tobago repülő drágakövei, a színpompás kolibrik. hangokat csak a hímek adják ki, ezzel elkápráztatva a nőstény példányokat.

David AttenboroughAzonnal megbánta ez az oroszlán, hogy zsiráfra támadt. Dél-Ausztráliában látogatta meg a hihetetlenHihetetlen videó - apácalúd fiókák 120 méteres zuhanása a sziklapárkányról. hangokat kiadó lantfarkú madarakat:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!