5 monumentális szobor, amiről még biztos nem hallottál

Anyaföld szoborBill Secunda lenyűgöző szögekből készült szobrai. , KijevTanya egy kijevi lakónegyed közepén.

UkrajnaDarth Vaderré változott át egy Lenin-szobor Ukrajnában. városA világ legszebb és leghíresebb terei. ában, Kievben található a 40 éve épült, hatalmas szobor, amit épülése idején a világ legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. szobraként tartották számon, 102 méter magas, 530 tonnás méreteivel. Magasabb, mint a New YorkA 10 legismertebb kulturális műemlék. -i Szabadság SzoborNew York Top 10 látnivaló. . Csupán a kardja 16 méter hosszú és 9 tonnát nyom, bal kezében tartott pajzsa pedig 13 méter és 8 tonna, amit a Szojvetunió címere díszít.

Anya Anyaföld

Murudeshwara Shíva szobra

Shíva istenségnek tiszteleg az a szobor, melyet Bhatkal Taluk tengerparti város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. ában építettek, Indiában. Ezt a Shíva szobrot tartják számon a világ legmagasabb (37 méter) szobraként, melyet 2 éve építettek az ArabAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. -tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. partján.

Murudeshwara Shíva

A Kán szobra

Mongóliában, Ulan Bator-tól 54 km-re magasodik a híres, és mai napig nagy tiszteletnek örvendő hadvezér, Dzsingisz kán szobra, amely 10 méter magas lovát nyergeli, és rozsdamentes acéllal van borítva. Nagyjából 4 millió dollárba került a megépítése, és valószínűleg évszázadokig fogja még emelni a kán tekintélyét.

A Kán szobra

A Nagy BuddhaA világ 7 legnagyobb szobra. , Ling Shan

88 méter magas, teljes egészében bronzból készült, és 700 tonnát nyom. Sakyamuni városától nem messze található a világ legnagyobbMegmenekült a vágóhídtól Ausztrália legnagyobb szarvasmarhája. Buddha szobra, amely érdekessége, hogy nem derűs ülő helyzetben van ábrázolva, hanem két lábon áll. Ez egy igencsak ritkaII. Ramszesz kolosszusát és egy különleges múmiákat rejtő síremléket is bemutattak Egyiptomban. ábrázolása Buddhának.

A Nagy Buddha, Ling Shan

Buddha, Wat Muang

Tájföld Thong tartományának Wat Muang kolostora mellett építették a 92 m-es, 63 m széles Buddha szobrát, melyet 1990-ben kezdtek építeni, és 2008-ban fejeztek be. A Buddha szobrokBámiján-völgy - sziklába faragott buddhista emlékmű. világszerte jellegzetesen monumentálisak.

Buddha, Wat Muang


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!