5 monumentális szobor, amiről még biztos nem hallottál

Cimkék: , , , , , , ,

Anyaföld szoborBill Secunda lenyűgöző szögekből készült szobrai. , KijevTanya egy kijevi lakónegyed közepén.

UkrajnaA festői Fecskefészek-kastély . városAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. ában, Kievben található a 40 éve épült, hatalmas szobor, amit épülése idején a világ legmagasabbRitz-Carlton Hotel - a világ legmagasabb szállodája. szobraként tartották számon, 102 méter magas, 530 tonnás méreteivel. Magasabb, mint a New YorkA 10 legismertebb kulturális műemlék. -i Szabadság SzoborVilághírű épületek és látványosságok az építésük közben. . Csupán a kardja 16 méter hosszú és 9 tonnát nyom, bal kezében tartott pajzsa pedig 13 méter és 8 tonna, amit a Szojvetunió címere díszít.

Anya Anyaföld

Murudeshwara Shíva szobra

Shíva istenségnek tiszteleg az a szobor, melyet Bhatkal Taluk tengerparti város1050 méter magas felhőkarcolót terveznek Azerbajdzsánban. ában építettek, Indiában. Ezt a Shíva szobrot tartják számon a világ legmagasabb (37 méter) szobraként, melyet 2 éve építettek az ArabAz arab világ modern és monumentális építészeti csodái. -tengerA világ leghatalmasabb látnivalói. partján.

Murudeshwara Shíva

A Kán szobra

Mongóliában, Ulan Bator-tól 54 km-re magasodik a híres, és mai napig nagy tiszteletnek örvendő hadvezér, Dzsingisz kán szobra, amely 10 méter magas lovát nyergeli, és rozsdamentes acéllal van borítva. Nagyjából 4 millió dollárba került a megépítése, és valószínűleg évszázadokig fogja még emelni a kán tekintélyét.

A Kán szobra

A Nagy BuddhaA világ 7 legnagyobb szobra. , Ling Shan

88 méter magas, teljes egészében bronzból készült, és 700 tonnát nyom. Sakyamuni városától nem messze található a világ legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. Buddha szobra, amely érdekessége, hogy nem derűs ülő helyzetben van ábrázolva, hanem két lábon áll. Ez egy igencsak ritka ábrázolása Buddhának.

A Nagy Buddha, Ling Shan

Buddha, Wat Muang

Tájföld Thong tartományának Wat Muang kolostora mellett építették a 92 m-es, 63 m széles Buddha szobrát, melyet 1990-ben kezdtek építeni, és 2008-ban fejeztek be. A Buddha szobrokBámiján-völgy - sziklába faragott buddhista emlékmű. világszerte jellegzetesen monumentálisak.

Buddha, Wat Muang


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!