5 hely, 5 félelmetes ragadozó, 5 lenyűgöző fotó

Lélegzetelállító felvételek a legfélelmetesebb ragadozóRitka felvétel – videóra vették ahogy, a kardszárnyú delfinek levadásznak egy cápát. król a NatGeoLenyűgöző képsorok a Dunáról és Budapestről!. Wildon!

IndonéziaTengeri élőlények helyett elképesztő mennyiségű műanyag szemét fogadta a búvárt. : A komodói varánusz évmilliók óta megtalálható a Kis-Szunda-szigeteken. Az akár három méteresre is megnövő óriásgyík a nagyvadaktól kezdve a kis rágcsáA göndör szőrű lovak. kon át a bogarakig szinte minden más állatot megeszik, sőt esetenként saját utódjait is felfalja. Harapása végzetes. Ha prédájának sikerül is kiszabadulni karmai közül, 24 órán belül akkor is elpusztul vérmérgezésben, a varánusz ugyanis harapásával több mint 50 féle baktériumot juttat zsákmánya vérébe.

Ragadozók
Fotó: NatGeo WildVad Kongó.

Csendes-óceán: A nagy fehércápaRitka felvétel – videóra vették ahogy, a kardszárnyú delfinek levadásznak egy cápát. a világ szinte valamennyi tengerA legdrágább kaviárok feldolgozásának folyamata. ében megtalálható. Az akár 6 méteresre megnövő ragadozó képes 40 km/órás sebességgel úszni, majd támadáskor szinte rakétaként tör ki a vízből. Prédái közé tartoznak halakÚgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre. , delfinekDelfinek vetődtek partra Franciaországban, többségüket már nem tudták megmenteni. , fókák, vidrák és akár más, kisebb cápákLessen be Ön is a cápák közé egy látványos 360 fokos videón keresztül. is.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Malawi: Lármás rétisas figyeli a vizet halzsákmány után kutatva. A madár nevét jellegzetes, messzire elhallatszó hangjáról kapta. Ügyes vadász, többnyire rövid időn belül sikerül zsákmányt szereznie. Főleg halakkal táplálkozik, de akár kisebb madarakat és emlősöket is megeszi.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Dél- AfrikaTíz év alatt eltűnt az afrikai elefántok kétharmada. GepárdTíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról. oson a prédája felé. A szárazföld leggyorsabb ragadozói igyekeznek minél közelebb kerülni a zsákmányukhoz, mielőtt villámgyors sprintjüket megkezdik.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Serengeti, TanzániaRitka, fehér zsiráf él egy tanzániai nemzeti parkban. OroszlánTíz érdekes tény a kihalás szélére került nagymacskákról. vadászatMeredek hegyoldalon zuhanva ejtette el zsákmányát a hópárduc - elképesztő felvétel. közben. A hím oroszlánokKihalás szélén állnak a nagymacskák!. súlya akár 250 kiló is lehet, és hihetetlen erejüknek köszönhetően könnyen leterítenek egy kifejlett bivalyt is.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Nézze meg, miként cserkészik be zsákmányukat az állatvilág legkíméletlenebb vadászai! Ragadozók rossz napja – január 29-én 18 órakor a NatGeo Wild műsorán!

További információ a NatGeo weboldalán:  natgeotv  


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!