250 km/órás sebességgel száguldhat a holland szuperbusz

Tavaly mutatták be a holland fejlesztésű, 250 km/óra végsebességű szuperbuszAutók felett haladó, futurisztikus járművek közlekedhetnek a kínai nagyvárosokban. prototípusát Dubaiban, a projekt nagy sikert aratott a helyiek körében, a Közel-Keleten nagy az érdeklődés iránta. A hétmillió eurós projekt mögött álló csapat most nagy lépést tett a sorozatgyártás felé, a holland hatóságok ugyanis rendszámot és ezzel közúti engedélyt adtak a szuperbusznak, amelynek tesztelése hétköznapi körülmények között is elkezdődhet. A szuperbuszt HollandiaÁrva fókák egy holland menhelyen. első űrhajósa Wubbo Ockels tervezte és a holland kormány finanszírozta, eddig mintegy 13 millió eurót emésztett fel. A luxusbusz 15 méter hosszú, de mindössze 165 cm magas, így rendkívül előnyös aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezik. Mindkét oldalán 8-8 külön nyíló ajtó található. A teljes karosszéria szén- és üvegszálas technológiával készült, így az áramvonalasság mellett rendkívül könnyű is.

Holland szuperbusz

A környezetbarát üzem is kiemelten fontos volt, így a meghajtásról egy 300 kW (kb. 400 lóerő) lithium-ion akkumulátorokkal táplált elektro-motor gondoskodik, mely igaz rövid ideig, de 600 kW teljesítményt is képes leadni. Ez 250 km/h sebességig tudja repíteni a 9500 kg súlyú járművet 23 utassal a fedélzetén. A 250 km/óráról 200 méteres féktávon belül képes megállni. A szuperbusz a nagysebességű vonatok alternatívájaként született, illetve azokkal szemben azt az előnyt nyújtja, hogy nincs pályához kötve, bármilyen országúton elboldogul, városon belül több ponton is meg tud állni utasfelvétel céljából.

A 15 méteres hossz ellenére rendkívül fordulékony, mivel a hátsó 2×2 kerék is kormányozható, így nem jelent gondot a városon belüli navigáció sem. A busz belseje jobban hasonlít egy luxusautóéra, vagy repülőMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. re mint egy távolsági buszra. Kényelmes, lábtámasszal és remek oldaltartással rendelkező fejtámlás sportFutóverseny a Kínai nagy falon. ülések, az extrémFutóverseny a Kínai nagy falon. végsebesség miatt négypontos biztonsági övvel. Az utasok további kényelmét szolgálja légrugós felfüggesztés, a szórakoztatásról pedig TV és a internetkapcsolat gondoskodik. A szuperbuszt 1 millió euróért akarják értékesíteni.

Holland szuperbusz

Holland szuperbusz

Holland szuperbusz

Holland szuperbusz

Holland szuperbusz

Holland szuperbusz


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!