2022-re India lehet a világ legnépesebb országa

Kevesebb mint egy évtizeden belül, egészen pontosan 2022-re IndiaAz ezerarcú India. veheti át KínáA világ legnagyobb tavai. l a világ legnépesebb országa címet, Európa népessége fogyóban van – derül ki az ENSZENSZ jelentés - Dánia a világ legboldogabb országa, Magyarország a lista végén szerepel. teljes világra vonatkozó népességAz emberiség fele ebben a "kis" körben él. -előrejelzés2016 lehet az eddigi legmelegebb év. éből (World Population Prospects). India népessége az új előrejelzés szerint akkor már 1,4 milliárd lesz. Korábban 2028-ra jósolták, hogy India átveszi a vezető helyet Kínától. Utóbbi most a világ népességének 19 százalékát képviseli, előbbi pedig 18 százalékot. A jelenlegi 7,3 milliárdról 2050-re 9,7 milliárdra emelkedhet a FöldA tavalyinál is korábban használta el az emberiség a Föld éves erőforrásait. lakosainak száma, és ez a szám 2100-ra elérheti a 11,2 milliárdot – olvasható a világszervezet beszámolójában, amely az ENSZ eddigi prognózisaihoz képest valamivel magasabb népességszámokat jelez előre.

Népesség előrejelzés

Népesség előrejelzés

A World Population Prospects azt vetíti előre, hogy a legnagyobb népességnövekedés a fejlődő térségekben, különösen az afrikai kontinensen várható. Így a jelentésKiderült, melyik a világ legboldogabb országa. szerint a gyorsan gyarapodó Nigéria 2050-re megfoszthatja az Egyesült Államokat “a világ harmadik legnépesebb országa” címtől, az afrikai ország népessége várhatóan 400 millió lesz. Az Egyesült Államok lakosságra a jelenlegi 322 millióról 389 millióra fog bővülni. A század közepére hat állam népessége fogja meghaladni a 300 milliót: India, KínaHatalmas méreteket ölt a vízszennyezés Kínában. , Nigéria és az Egyesült Államok mellett Pakisztán és Indonézia. Európa csökkenni fog a mostani 738-ról 707 millióra. A szakértők szerint tíz afrikai országban – Angola, Burundi, Malawi, MaliHolland kacsavadász kutyák segítik Mali utolsó sivatagi elefántjainak védelmét. , NigerAfrikai repülőterek. , SzomáliaHatvan éve nem volt ekkora éhínség Kelet-Afrikában. , UgandaAfrikai repülőterek. , TanzániaAfrikában még ma sem ritka az albínók rituális megcsonkítása és gyilkolása. , ZambiaAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. és a KongóA kihalás fenyegette hegyi gorillák élőhelyén engedélyez olajfúrásokat Kongó. i Demokratikus Köztársaság – 2100-ra megötszöröződik a lakosság száma.

Népesség előrejelzés

A jelentés kitért arra, hogy a népességnövekedés nagyban függ a termékenység változásától: e téren viszonylag kis változás is hatalmas különbségeket jelent évtizedekre vetítve. Az ENSZ adatai szerint az utóbbi években a világ szinte minden részén csökkent a termékenység, miközben a várható élettartamHamarosan 90 év fölé emelkedhet a várható élettartam. a legszegényebb országokban is jelentősen nőtt. Így a világszerte, átlagosan várható élettartam a század elején mért 56-ról 62 évre emelkedett.

A csökkenő termékenységi ráta és a várható élettartam növekedése a bolygó öregedését vonhatja maga után. Az előrejelzés szerint Európában 2050-re a lakosság egyharmadát teszik majd ki a hatvan éven felüliek. A nyolcvan évnél idősebbek száma 2050-re a jelenlegi 125 millió több mint háromszorosára, 2100-ra pedig több mint hétszeresére növekedhet világszerte. Mindenesetre számos térségben továbbra is fiatal marad a lakosság: Afrikában jelenleg a 15 év alatti gyerekekGyerekek a kedvenc játékaikkal a világ minden tájáról. teszik ki a népesség kétötödét.

Népesség előrejelzés

A Reuters brit hírügynökség szerint a demográfiai előrejelzés elengedhetetlen ahhoz, hogy a millenniumi fejlesztési célok (MDG) nevű programot ebben az évben felváltó újabb kezdeményezését elindíthassa a világszervezet. John Wilmoth, az ENSZ Népesedési Osztályának igazgatója szerint azzal, hogy a legszegényebb országokba összpontosul a népességnövekedés, nehezebbé válik a mélyszegénység felszámolása, az éhezés legyőzése, valamint az oktatás és az egészségügyi rendszerek kiterjesztése.

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!