140 gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zélandon

Önkéntesek százainak áldozatos munkája ellenére elpusztult 140 gömbölyűfejű delfinElpusztultak az ukrán haditengerészet katonai célokra kiképzett delfinjei. abból a 200-ból, amely  Új-Zélandnál vetődött partra, a Déli-szigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. északi részén, egy keskeny földnyelven. Az önkéntesek és szakemberek vizesvödörökkel és nedves takarókkal próbálták megmenteni a szárazra került hatalmas, 6 méteresre is megnövő tengeri emlős15 hihetetlen és érdekes tény a delfinekről. öket, de csak hatvanat sikerült életben tartani és visszatuszkolni az óceánba.Új-Zélandon évente átlagosan 300 bálnaEgy bálna tévedt Buenos Aires egyik édesvízi csatornájába. vagy delfin vetődik partra, de az elmúlt 10-15 évben nem fordult elő, hogy egyszerre ilyen sok állat tévedjen a szárazföldre.

3

Az efféle “kollektív öngyilkosságok” oka nem ismert, egyes feltevések szerint beteg példányok vezetnek félre egész csordákat, mások szerint “akusztikus környezetszennyezésÓriási holt zóna lesz Amerikában. ”, például hajóGiethoorn - a "holland Velence". k hanglokátorai zavarják meg őket a tájékozódásban. Mindenesetre a Farewell Spit nevű földnyelv, ahol az utóbbi évek legsúlyosabb delfintragédiája történt, valóságos csapda a tengeri emlősCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. ök számára, mivel sekély vizei összezavarják és akadályozzák az úszásban a cetfélékTöbb mint nyolcvan delfin vetődött partra Indiában. et.

A hatóságok most azon törik a fejüket, hogyan szabaduljanak meg a szokatlanul sok delfintetemtől. Eddig az elpusztult állatokat rendszerint elásták, de most túl sok a tetem, ezért lehet, hogy visszajuttatják őket az óceánba, ahol táplálékként szolgálhatnának más tengeri élőlényekA legkülönösebb és legijesztőbb élőlényeket fogja ki a tengerből egy orosz halász. számára.

4


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!