140 gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zélandon

Önkéntesek százainak áldozatos munkája ellenére elpusztult 140 gömbölyűfejű delfinElpusztultak az ukrán haditengerészet katonai célokra kiképzett delfinjei. abból a 200-ból, amely  Új-Zélandnál vetődött partra, a Déli-szigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. északi részén, egy keskeny földnyelven. Az önkéntesek és szakemberek vizesvödörökkel és nedves takarókkal próbálták megmenteni a szárazra került hatalmas, 6 méteresre is megnövő tengeri emlős15 hihetetlen és érdekes tény a delfinekről. öket, de csak hatvanat sikerült életben tartani és visszatuszkolni az óceánba.Új-Zélandon évente átlagosan 300 bálnaEgy bálna tévedt Buenos Aires egyik édesvízi csatornájába. vagy delfin vetődik partra, de az elmúlt 10-15 évben nem fordult elő, hogy egyszerre ilyen sok állat tévedjen a szárazföldre.

3

Az efféle “kollektív öngyilkosságok” oka nem ismert, egyes feltevések szerint beteg példányok vezetnek félre egész csordákat, mások szerint “akusztikus környezetszennyezésÓriási holt zóna lesz Amerikában. ”, például hajóMagára talált az alaszkai vadvilág az Exxon Valdez-katasztrófa óta. k hanglokátorai zavarják meg őket a tájékozódásban. Mindenesetre a Farewell Spit nevű földnyelv, ahol az utóbbi évek legsúlyosabb delfintragédiája történt, valóságos csapda a tengeri emlősCsapdát állított egy kardszárnyú delfin egy gyanútlan madárnak. ök számára, mivel sekély vizei összezavarják és akadályozzák az úszásban a cetfélékTöbb mint nyolcvan delfin vetődött partra Indiában. et.

A hatóságok most azon törik a fejüket, hogyan szabaduljanak meg a szokatlanul sok delfintetemtől. Eddig az elpusztult állatokat rendszerint elásták, de most túl sok a tetem, ezért lehet, hogy visszajuttatják őket az óceánba, ahol táplálékként szolgálhatnának más tengeri élőlényekA legkülönösebb és legijesztőbb élőlényeket fogja ki a tengerből egy orosz halász. számára.

4


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!