115 év lehet az emberi élet végső határa

Az emberi élettartam végső határa 115 év lehet egy új amerikai tanulmány szerint, mely évtizedek adatait elemezte – írta a BBC hírportálja a Nature tudományos lap alapján. A védőoltásoknak, a születés biztonságosabb körülményeinek, a rák és a szívbetegségek gyógyításának köszönhetően a várható élettartamHamarosan 90 év fölé emelkedhet a várható élettartam. folyamatosan növekszik a 19. század óta.

Egy New YorkA széláramlás miatt rekordidő alatt tette meg egy Boeing a New York-London utat. -i kutatócsoport az emberi halandóság adatbázisában vizsgálta meg a franciaországi, japánHírolvasó robotot mutattak be Japánban. , brit és amerikai “szuperöregekA "szuperöregek" agyának bizonyos részei megőrzik fiatalságukat a kor előrehaladtával. ”, vagyis a 110 évnél tovább élők adatait, hogy a végső határt megtalálja. Az adatok azt mutatták, hogy a várható élettartam növekedése a százon felülieknél lelassul, a hal234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. álozás legmagasabb életkora pedig már legalább két évtizede stagnál.

Okava MiszaoElhunyt a világ legidősebb embereként ismert japán nő.  117 éves korában hunyt el, 2013-ban került be Guinness RekordokBizarr rekord - 1952 óta nem vágta le körmeit a bal kezén egy indiai férfi. Könyvébe mint a világ legidősebb embere117. születésnapját ünnepli a világ egyik legidősebb embere.

Az Albert Einstein Orvostudományi Egyetem kutatója, Jan Vijg elmondta a BBC hírportáljának, hogy a 105 évnél idősebbeknél nagyon kicsi a várható élettartam növekedése, ami azt sugallja, valószínűleg közeledünk az emberi élethossz végső határához. “A történelem során először láthatjuk, hogy a plafon nagyjából 115 év, szinte lehetetlen túlszárnyalni, tíz földnyi népesség kellene ahhoz, hogy egy adott évben egyetlen 125 évest találjunk, tehát nagyon kicsi erre az esély” – magyarázta Vijg. A legidősebb, hivatalosan dokumentálható korú ember, aki ezt a számot megközelítette, Jeanne Calment, ő 122 évesen halt meg 1997-ben. A hosszú élet francia ikonja még az Eiffel-torony építése előtt született és találkozott Vincent van Goghgal is.

idos-emberek-2

Linda Partridge, a londoni University College egészséges öregedést kutató intézetének igazgatója szerint “logikailag lennie kell” legfelső korhatárnak, ám szerinte ez az “igen érdekes tanulmány” csak azt írja le, mi történik jelenleg, azt nem, hogy mit hoz a jövő. A kutatásban elemzett adatok olyan százon túliaktól származtak, akiknek gyerekkorában, a 19. században még arattak a fertőző betegségek – a himlő csak 1980-ban tűnt el a FöldElveszett bolygóról származhat a Földre hullott, gyémántokat rejtő meteorit. színéről – és a táplálkozás is hiányos volt.

“Nyilván nagyon mást éltek át annak idején, mint amin a most élők keresztülmennek, ám még az is lehet, hogy ez utóbbinak negatív kihatásai lesznek, hiszen ma sok gyerekRoona Begum - a legnagyobb fejű kislány. elhízik és ez jelentősen csökkentheti az élettartamot” – tette hozzá Partridge.

96-eves-diplomas

James Vaupel, a Max Planck Demográfiai kutatóintézet igazgatója szerint a 115 éves felső határ túlságosan magas. Vaupel elmondta, hogy az öregedés legyőzésében az a kihívás, hogy az emberi evolúció nem készült fel a szélsőségesen magas korra. A természetes kiválasztódás évmilliói arra tökéletesítették az embert, hogy fiatal korában legyen képes a túlélésre és a szaporodásra. Ami fél évszázaddal később vagy még idősebb korban történik – evolúciós története során az ember sose ért meg ilyen magas kort -, az a DNSEmberi embriók génjeit módosították kínai tudósok. -ünkben hordozott, fiatal korban fontos instrukciók “mellékhatása” – magyarázta Vaupel, aki szerint az élettartam növelése olyan módszert igényel, ami túlmutat a betegségek gyógyításán és a sejteken belüli öregedést győzi le.

legidosebb-ember

MTI, BBC


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!