11 évesen megy a Harvardra a zseni gyerek

Cimkék: ,

EinsteinEinstein rejtvénye, amit az emberek 98%-a nem képes megoldani. intelligenciájával vetekszik egy 11 éves kisfiú IQ-ja. Több nyelven beszél, nemrég érettségizett, a következő szemeszterben pedig megkezdi tanulmányait a Harvardon. Luis Roberto Ramírez 11 évesen kezdi meg tanulmányait a világ egyik legnívósabb felsőoktatási intézményében, a Harvardon, ahol kvantumfizikát fog tanulni. A mexikói kisfiú autodidakta módon tanult meg franciául és mandarinul, de öt éves kora óta folyékonyan beszél angolul is.

Luis Roberto Ramírez

A Michoacán szövetségi államból, Zamorából származó kisfiú szülei először akkor kezdtek gyanakodni fiuk zsenialitására, mikor látták, hogy gyermekük nehezen találja meg a hangot kortársaival, érdeklődési köre pedig messze túlszárnyalja az ő életkorának megfelelőeket. Egy mexikói televíziónak úgy nyilatkozott, legfőbb álma, hogy létrehozzon egy vállalatot, ahol majd a saját szerkezeteit árulhatja. Luis Roberto intelligenciahányadosa a felmérések alapján Einsteinéhez hasonló, hiszen 152 és 160 közötti. A kicsi édesapja úgy fogalmazott, nagy büszkeség, de nagy felelősség is ez egyben mind a család, mind pedig a kisfiú számára.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!